Haberler

Obasya Projesi Yuntdağı Köylerinde Tanıtılmaya Başlandı

Türkiye'nin ilk Zaman Geçidi Müzesinin tanıtımı sürüyor. Manisa'nın Yuntdağı bölgesinde Ortaköy'le Dazyurt Mahalleleri arasında kurulmaya başlanan Obasya, Zafer Kalkınma Ajansı ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK)verdiği hibe desteği ile yapılıyor. Ortaköy'de düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala, "Yuntdağı köylüleriyle gerçekleştirmekte olduğumuz Obasya Projesi ile görkemli geçmişimizden mutlu geleceğimize köprüler kuruyoruz. Yuntdağlarında tarihimiz yeniden canlanacak" dedi.

Ortaköy'de düzenlenen Obasya tanıtım toplantısına Yunusemre Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Gürler, Ortaköy Muhtarı Ramazan Orta, Dazyurt Muhtarı İsmail Hakkı Erişir, Düzlen Muntarı Ayhan Yorgancı, Durasallı Muhtarı Süleyman Yıldız'ın yanında erkekli kadınlı yüzü aşkın Ortaköylü katıldı.

Türkiye'nin ilk Zaman Geçidi Müzesini Yuntdağlarında Ortaköy'le Dazyurt Mahalleleri arasında kurduklarını belirten Mustafa Pala "Obasya'yı Zafer Kalkınma Ajansı ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) verdiği hibe desteği ile yapıyoruz. Obasya Projesi Devlet, Belediye ve Yurttaş dayanışmasının güzel bir örneğidir. Obasya Projesi ile Yuntdağlarında Turizm atağını başlatmış oluyoruz. İlgi alanımız Yuntdağlarının tümüdür. Obasya Projesi tanıtım toplantılarını diğer Yuntdağları köylerinde de sürdüreceğiz. Bu projeyi biz başlatıyoruz ama Yuntdağları köylülerimiz geliştirip koruyacaktır. Bu proje köylülerin ekonomik yaşamına büyük katkılar sağlayacaktır" dedi.

OBASYA PROJESİ YUNT DAĞLARI'NDA YENİ BİR GELECEK YARATIYOR

Pala, Yuntdağlarının yıllarca Spil'in gölgesinde kaldığını belirterek, "Oysa doğası, Aigai antik kentinin arkeolojik önemi ve yöredeki 61 Yörük köyünün iyi korunmuş geleneksel yaşam biçimi Yuntdağları'nda kırsal turizm ve kültür turizminin gelişmesi için uygun fırsatlar sağlamaktadır. Obasya Projesi ile bu fırsatı değerlendirmek ve Yuntdağlarında Turizmin gelişmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Proje adını iç Asya'da, göçebe Türk ve Moğol boylarının üç bin yılı aşkın süredir kullana geldikleri ahşap iskelet üzerine keçe kaplamalı portatif evlerden alıyor. Doğayla iç içe pastoral yaşamın zengin gelenekleri ve el sanatlarının en güzel ifadesini bulduğu bu evlere 'yurt' ve bunların oluşturduğu yerleşim birimlerine de Oğuz Türkçesinde 'oba' deniyor. Adımızı bu nedenle Oba ve Asya sözcüklerini birleştirerek Obasya olarak belirledik. Zafer Kalkınma Ajansı ve TKDK'nın mali desteklerinin Obasya Turizm Geliştirme Kooperatifi'nin Yuntdağı Projesine aynı dönemde sağlanmasını hem Manisa turizm seferberliği için önemli bir destek hem de projeye duyulan güvenin bir işareti olarak görüyoruz. Bu desteklerden alınan güçle kooperatif müze projesinin ihale aşamasını başlatırken, oba otelin temellerini de atmış bulunuyoruz. Hedef İnşaat çalışmalarının önümüzdeki üç ay içinde tamamlanıp tesisin en kısa sürede hizmete açılmasıdır" dedi.

Pala, projeyi tanıtmak için köylerde tanıtım çalışmalarını, Obasya kooperatifin yönetim kurulu üyesi Arkeolog Altan Türe ile birlikte sürdüreceklerini, köylerde yapılan tanıtım çalışmaları sırasında yeni proje önerilerini de değerlendireceklerini belirterek şunları söyledi:

"Projemize destek veren Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün'e, Yunusemre Belediye Başkanı Sayın Mehmet Çerçi'ye tüm ilgili kurum ve kuruluşlara, Zafer Kalkınma Ajansı ve TKDK'nın değerli yöneticilerine teşekkür ettiklerini, projenin ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte köylüler tarafından da destekleniyor olmasını projenin gerçekleştirilmesi ve sürdürülmesi açısından önemlidir." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yunusemre Türkiye Oba Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title