Haberler

Obama : Türkiye'nin de Kendi Topraklarını ve Hava Sahasını Savunma Hakkı Var

ABD Başkanı Barack Obama, Türkiye'nin Suriye sınırında düşürdüğü Rus savaş uçağı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kendi kendi topraklarını ve hava sahasını savunma hakkının olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama, Türkiye'nin Suriye sınırında düşürdüğü Rus savaş uçağı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kendi kendi topraklarını ve hava sahasını savunma hakkının olduğunu söyledi.

Barack Obama, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile ikili görüşmenin ardından Beyaz Saray'da yaptığı ortak basın toplantısında, düşürülen Rus uçağıyla ilgili bir soru üzerine Obama 'Öncelikle, hala ne olduğuna ilişkin ayrıntıları almaktayız. Önümüzdeki bir kaç gün içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile direk görüşmeyi umuyorum. Başka her ülkenin olduğu gibi, Türkiye'nin de kenti topraklarını ve hava sahasını savunma hakkı var. Şu anda bizim için önemli olan, Türklerin ve Rusların birbirleriyle konuşup, ne olduğunu ortaya çıkarmalarını ve tansiyonu yükseltmekten kaçınmalarını sağlamakö diye konuştu.

Yaşanan olayın, Rusya'nın gerekleştirdiği operasyonların yarattığı ve süregelmekte olan sorunları işaret ettiğine değinen Obama, 'Türk sınırında çok yakınlarda operasyon yapıyorlar. Üstelik, yanlızca Türkiye tarafından değil, bir çok ülke tarafından ılımlı muhalifleri hedef alıyorlar. Rusya bu çabalarını İŞİD'e yöneltmiş olsaydı, bu karışıklıkların, potansiyel hataların ve gerginliklerin ortaya çıkma olasılığı çok daha az olacaktıö dedi.

İŞİD İLE MÜCADELE KONUSUNDA HİÇ BİR ZAMAN RUSYA'YA 'HAYIR' DEMEDİK

Bu olayın soruna bir an önce siyasal bir çözüm bulma gerekliliğini de gözler önüne serdiğini belirten Obama, İŞİD ile mücadele konusunda hiç bir zaman Rusya'ya 'hayır' demediklerini belirterek, 'Genel farklılıklarımız olsa bile, İŞİD ile mücadele konusunda, geniş kapsamlı koalisyon ülkeleri yada biz, hiç bir zaman Rusya'ya yada başka bir ülkeye bizle işbirliği yapmayın demedik. Sorun, Rusya'nın İŞİD ile mücadeleye odaklanmak yerine Esad'a destek vermeyi sürdürmesiö diye konuştu.

Antalya'da gerçekleşen G20 zirvesi sırasında görüştüğü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bu konuyu direk olarak söylediğine değinen Obama, 'Eğer stratejik değişikliğe giderlerse, Viyana görüşmeleri kararlarına odaklanırlarsa, bütün politik unsurları bir araya getirip bir geçiş süreci ortaya çıkarılırsa ve İŞİD'e mücadeleye ağırlık verilirse Rusya ile işbirliği potansiyeli var. Ancak bu çok zor, zor çünkü onların öncelikleri ılımlı muhaliflere saldırmaksa, gelecekteki Suriye devletinin, bizim yada koalisyon devletlerini desteğini alamayacakö dedi. Obama, Rusya ile Suriye konusunda siyasi sürece ilişkin bir anlaşma sağlanmasının bu tür olayları önleyeceğini de vurgulayarak, 'Görünüşe göre, aynı bugün olduğu gibiö diye konuştu.

HOLLANDE ÇOK CİDDİ BİR OLAY, ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ ELBETTE

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande da, düşürülen uçakla ilgili olarak 'Çok ciddi bir olay, üzüntü duyuyoruz elbetteö dedi. Konunun ciddi olduğunu ve bölgede gerilimin tırmanmasını önlemek gerektiğini vurgulayan Hollande, 'Türkiye olayla ilgili tüm verileri NATO'ya veriyor. Böylece gerçekten ne olduğunu anlayacağız, Türk hava sahası ihlal edildi mi göreeğiz. Ama sonucu son derece zaralı olabilecek gerilimi düşürmeliyiz. Tek amaç terörrizme karşı savaşmak olmalı. Biz, Türkiye, Rusya, hepimizin yapması gereken bu. Barack'ın da söylediği gibi, yaşanan olay Suriye'de siyasi bir çözüm bulunmaması durumunda ortaya çıkabilecek riskleri gösteriyorö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Barack Obama Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title