Haberler

Obama'nın Özel Temsilcisi, Kürtlere Akıl Verdi: Birlik Olursanız Kimse Yenemez

Güncelleme:

ABD Başkanı Barack Obama'nın Özel Temsilcisi Brett McGurk, "Kürtler'in birlik olması durumunda hiç kimsenin onları yenemeyeceğini" söyledi.

Türk güçlerinin obüslerle YPG mevzilerini vurmasının ardından ABD, Türkiye'nin Suriye Rejimine ve Kürt güçlerine yönelik bombardımanı durdurmasını istedi. ABD bununla da yetinmedi bir de Kürtlere akıl verdi. Mesud Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rûdaw'a konuşan ABD Başkanı Barack Obama'nın Özel Temsilcisi Brett McGurk, "Kürtler birlik olursa, hiç kimse onları yenemez" dedi.

KOBANİ'YE DE 'KÜRTLERİN BİRLİK OLMASI İÇİN ÇABA GÖSTERMEYE' GİTMİŞ

McGurk, Rojava'nın (Suriye Kürdistanı) Kobani kentine, "Kürtler'in birlik olması için çaba göstermek amacıyla gittiğini" söyledi.

Başkan Mesud Barzani'yle görüşen McGurk, IŞİD'le savaş ve ekonomi konularında "olumlu" bir toplantı yaptıklarını ifade etti.

KOBANİ ZİYARETİ

31 Ocak'ta Kobani'ye giden McGurk, Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve Halk Savunma Birlikleri (YPG) yetkilileriyle görüşmüştü.


(Özel temsilcinin PKK'lılarla birlikte çektirdiği fotoğraflar günlerce konuşulmuştu.)

ABD Kongresi Dış İlişkiler Komisyonu'nda üyelere Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı verilen mücadele hakkında bilgi veren Obama'nın temsilcisi, "Kürtler'in sadece tehdit altındayken birlikte hareket ettiğini" söylemişti.


"BASKI VE TEHDİT OLMADAN KÜRTLER BİRLEŞEMİYOR"

Brett McGurk, "Baskı ve tehdit olmadan Kürtler birleşemiyor. IŞİD tehdidi başgösterdiğinde Kürtler hemen birleşmişti. Ama şimdi tekrar kendi aralarında sıkıntı yaşamaya başladılar" diyerek, Peşmerge Güçleri'nin Kobani'ye gitmesini örnek göstermişti.

Sözkonusu temas, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD'li sözcüler arasında polemiğe neden olmuştu.

Erdoğan, ABD'ye hitaben, "ortağınız biz miyiz yoksa terörist PYD/YPG mi?" diyerek tepki göstermişti.

Washington'dan ise üst üste, "PYD'yi terörist olarak görmüyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz" açıklamaları gelmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Suriye Kobani Münih Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (45)

Türk Mobil-ANDROID:

biji Kürt ittifakı

0
0
yanıtYanıtla
sahinMobil-ANDROID:

hayin abd ıncirlik üssünü kapatın hain) muddefik) olmaz

0
0
yanıtYanıtla
vanliMobil-ANDROID:

olan bizim bu Kürtler haketen cahil müslümanin muslumandan başka dostu olmaz diyor yüce peygamberimiz

0
0
yanıtYanıtla
Direj Mobil-IOS:

Kıskanç Türkiye

0
0
yanıtYanıtla
Türk Mobil-ANDROID:

Amerika gerçek yüzünü gösterdin. Yakında ypg pyd saflarında bizimle çarpışırsın.

0
0
yanıtYanıtla
katil abdMobil-ANDROID:

bir kürt olarak abd ne diyorsa tam tersini yapın. amaç önce kürtlere destek verip türkiye devletini bölmek sonrada kürtleri piyon olarak kullanıp bi kenara atmak. ben türkiye devlenin bir vatandaşıyım ve devletimin yanındayım. allah birliğimizi bozmasın.

0
0
yanıtYanıtla
xyzMobil-ANDROID:

muttefigimiz abd nin gercek yuzu ortaya cikacak yavas yavas

0
0
yanıtYanıtla
AdamMobil-IOS:

Ben kürtüm ama gazla çalışmam.. Kürt ne kadar kardeşimse Türk te okadar kardeşimdir. Pekeke düşmanımdır.

0
0
yanıtYanıtla
onur okudanMobil-ANDROID:

Bu kurtleri cok iyi kullaniyorlar ya .d cahil la bunlarin hepsi

0
0
yanıtYanıtla
karakule Mobil-ANDROID:

bunları görmicek kadar cahilsin kürt halkı git bakalım ne zaman sizi yarı yolda bırakacak

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title