Haberler

Obama'nın Kaleminden Mustafa Kemal Atatürk

Güncelleme:

ABD Başkanı Barack Obama, 2009 yılındaki Türkiye ziyaretinde Atatürk için "Mustafa Kemal Atatürk'e saygılarımı sunmak benim için bir onurdur" satırlarını kaleme almıştı.

2009 yılında Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrini ziyaret eden ABD Başkanı Barack Obama, Anıtkabir Misak-ı Milli Kulesi'ndeki Saygı Defteri'ni imzalarken, Ulu Önder için çok özel ifadeler kullandı.

"SAYGILARIMI SUNMAK BENİM İÇİN ONURDUR"

Yazısında Atatürk'ten övgüyle bahseden Obama "Vizyonu, kararlılığı ve cesaretiyle Türkiye Cumhuriyeti'ni demokrasiye yönelten ve mirası tüm dünyaya kuşaklar boyunca ilham vermeye devam eden Mustafa Kemal Atatürk'e saygılarımı sunmak, benim için bir onurdur. ABD'nin 44. Başkanı olarak, Türk-Amerikan ilişkilerini güçlendirmeyi, Atatürk'ün, halkına umut veren modern ve müreffeh bir demokrasi olarak Türkiye vizyonunu desteklemeyi ve 'Yurtta barış, dünyada barış' ilkesini gerçekleştirmeyi sabırsızlıkla bekliyorum." ifadelerine yer vermişti.

"BÜYÜKBABAMIN ADIMLARINI TAKİP EDİYORUZ"

İsveç Kralı Carl XVI Gustav ile Kraliçesi Silvia da 2006 yılındaki Türkiye ziyaretinde ziyaret ettiği Anıtkabir'de Saygı Defteri'ne şunları yazdı: "70 yıl kadar önce, İsveç Veliaht Prensi, Cumhurbaşkanı Kemal Atatürk'ün İsveç'in yeni Türkiye Cumhuriyeti ile yakın ilişkiler kurma dileğinden emin olmasını sağlamak için Ankara'ya resmi bir ziyaret yaptı. O günden beri ilişkilerimiz pek çok farklı alanda olumlu yönde gelişti. Kraliçe ve ben de Türkiye'ye resmi ziyaretimizde, büyükbabamın adımlarını takip ediyoruz. Milletlerimiz arasındaki süregelen yakın ilişkilerimize olan bağlılığımızı yeniliyoruz."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Barack Obama Anıtkabir İsveç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500

Yorumlar (35)

76/1 SİYAH BERELİ:

E OSMANLIYI YIKTINIZ SAVAŞLA YIKAMADINIZ VERDİNİZ GAZI FRANSA LAİKLİĞİ GETİDİNİZ İSVEÇ KANUNU ALİM ASTINIZ VE TÜRKLERİN ELİN TÜRKÇESENİ ALDINIZ KALEM YIKTINIZ O KALEM SİZLERİDE YIKSIN İNŞALLAH. BİZ KURANLA BÜYÜDÜK KURANLA ÖLECEGİZ

16
46
yanıtYanıtla
ismet:

Düşüncelerinde yalnız değilsin tertip. .

yanıt0
yanıt0
Demokrat:

100 senede bir gelen bela dünya hokkabaz liderine mi saygı gösterecek, buna yanlız koyunun en aptal tipi yetenekli.

27
22
yanıtYanıtla
demokrat:

Anlamadınız galiba, hokkabaz daha yaşıyor ve ennihayet Silivriye yerleşicek.

yanıt0
yanıt0
Cem:

demokrat rumuzlu zat bu ülkenin vatandaşı değilsin. Senin damarında akan kandan kuşkum var.

yanıt0
yanıt0
demokrat:

Sokak süprüntüsü. Arap köylüsü kim olduğu çok belli.

yanıt0
yanıt0
mhp:

ne mutlu türküm diyene

32
13
yanıtYanıtla
peşmerge:

kemalist zihniyet çürümeye devam ediyor yok olup gidecek. . yeni yüzyıl bizim olacak.

16
20
yanıtYanıtla
KONYADAN HAİN ÇIKMAZ:

sizi geldiginiz yere göderecegiz mezopotamyanıza. . . orada da işıd tamamen silecek. . vatan hainlerini hiç bir toprak kabul etmeyecek. . saddamı savaşmadan teslim ettiniz silah bıraktınız. . işte bu yüzden işıd ihenetinizi ödetecek. . saddamın askerleri ölümlerinizi belirleyecek. . ve türkiyede çözüm sürecine bagımlı degildir. . vatan hainleri ile masaya oturulmaz. .

yanıt0
yanıt0
Vatan daş:

ne diyecek tabi saygı duyacak Atatürk gibi dahi insanlar 100 yılda bir gelir senin şimdilerde talimatla iş yaptırdıkların Ata nın mirasını Özelleştirme adı altında zengin evlat şımarıklığı ile satıp savuruyor Borçlarımız katlanarak artmış elimizde avucumuzda birşye yok Duble yol dışında iyiki yapmışız Akp hükümeti kadar Ata nın mirasını tarumar eden bir hükümet görülmedi

29
6
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title