Haberler

Obama: IŞİD'e Karşı Acımasız Olacağız

Güncelleme:

IŞİD tarafından başı kesilerek infaz edilen ABD'li Gazeteci James Foley hakkında açıklama yapan Obama, "IŞİD'e karşı acımasız olacağız" dedi.

ABD Başkanı Obama, Amerikalı gazeteci James Foley'nin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünce infaz görüntülerinin yayınlanmasının ardından açıklamada bulundu. Obama "IŞİD'in 21. yüzyılda yeri yoktur. IŞİD'e karşı daha acımasız olacağız." dedi. Amerikalı gazetecinin kafasını kesip görüntüsünü yayınlayan terör örgütü IŞİD’i kansere benzetti ve “İdeolojileri iflas etmiştir.” dedi.

Obama'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

"ACIMASIZ OLACAĞIZ!"

"ABD vatandaşlarını korumak için yapması gerekenleri yapmaya devam edecek. Ancak IŞİD'e karşı daha acımasız olacağız. Ve daima teyakkuzda olacağız.

Bugün tüm dünya Jim Foley'in terörist grup IŞİD tarafından korkunç bir biçimde öldürülmesiyle şok oldu. IŞİD'in İslam ve din ile alakası yok. IŞİD'in kurbanlarının çoğunluğu müslümanlardan oluşuyor.

"GEREKEN NEYSE YAPACAĞIZ"

Dünyanın herhangi bir yerinde bir Amerikan vatandaşına kötülük yapılırsa adaletin yerini bulması için gerekli her şeyi yapacağız. Bugün ABD halkı, Jim ve yakınları için dua edecek.

"21. YÜZYILDA IŞİD'E YER YOK"

21 yüzyılda dünyada IŞİD gibi bir örgüte yer olamayacağı konusunda hepimiz hemfikir olmalıyız. Ortadoğu'daki bütün halklar bu kanseri yenmek için bir olmalıdır.

"IRAK HALKI BİZİ DESTEKLEMELİ"

Irak'taki insanlar IŞİD'e karşı mücadelemizi desteklemek için bir araya gelmeli. James Foley gerçekleri aktarmak için elinden geleni yaptı. Hepimiz yas tutacağız. Tanrı James'i kutsasın. ABD'yi kutsasın"

IŞİD, OBAMA'YA TEHDİTLER SAVURMUŞTU

IŞİD tarafından yayınlanan korkunç görüntülerde infazı gerçekleştiren militan, ABD Başkanı Barack Obama'ya tehditler savurmuştu.

Militan, Obama’ya seslenerek, "Müslümanların, İslami devlet halifeliği altında huzurla yaşamasına engel olma girişimlerin, kendi insanlarının kanlarının dökülmesiyle sonuçlanacaktır" dedi.

Gazeteci James Foley'in infazı sonrası ABD vatandaşı olduğu iddia edilen bir başka gazeteci Steven Joel Sotloff’la kameraların karşısına geçen militan, bu gazetecinin kaderinin Obama yönetiminin atacağı adımlara bağlı olduğunu söylemişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (82)

anadolu insani:

tüm dünya artik bu ABD nin pisliginden kurtulmali .. seytanin önde gideni ..dünyayi sömüren ve babasinin ciftligi gibi istedigi yere girip istedigi yerden cikan , istedigi yeri isgal edip istedigi ülkeyi terörist ilan eden bu allahsizlardan bu insanlik düsmanlarindan kurtulmanin zamani geldide geciyor bile .. tüm kötülüklerin basi ABD dir .. ABD ingiltere ve israil bu üc devleti yok etmek lazim , tek bir vatandasi bile hayatta kalmamasi lazim

10
14
yanıtYanıtla
Zalim:

İki yüzlü şeytan seni.

11
12
yanıtYanıtla
HASSKA:

BU IS IT BELASINDAN ANCAK AMERIKA HAKKINDAN GELIR BÖYLE BOGAZ KESMELER NE INSANLIGA NEDE MÜSLÜMANLIGA YAKISMAZ SAVUNMASIZ BIR GAZETECIYI OLDÜRMEK ANCAK BÖYLE IS IT GIBI SEREFSIZLER YAPAR

10
6
yanıtYanıtla
MEHMET:

Isid dunyanin en buyuk terorist orgutudur . Ama koku kazinacak .

10
5
yanıtYanıtla
Firat Akalin:

ISI IT Siz yandiniz boyle Savasa karsi Obama bile acimak yok dedise Abooo gittiniz oglum isitciler Amerika pis kayacak size neyse essek cennetine gidersiniz .

11
4
yanıtYanıtla
urfalı kürt:

her biji obama :))

9
6
yanıtYanıtla
serdareastside_serdar@hotmail.com:

yaziklar olsun senin gibi kürtlere...kuveyt icin koskoca ordusunu harekete geciren ABD kimyasal silahla öldürülen 100binler ve perisan halde göc eden milyonlarca kürt icin kilini kipirdatmadi .. hatta bu olaylarin yasanmasina ön ayak oldu .. senin gibi kansizlar da biji obama biji abd cekiyor .. kürtlügünden utan serefsiz

yanıt0
yanıt0
Şeyhmus çelik:

yaşasın obama kahrolsun işit

4
10
yanıtYanıtla
imam:

tamamen kurgu türkiyeyi nasıl karıştırırım petrolleri nasıl elimde tutarım projesinin uygulamalarından biri...

5
8
yanıtYanıtla
medyum:

Allah seni kahretsin ABD... ışid de senin işin değil mi...

9
4
yanıtYanıtla
Tüm 82 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title