Haberler

Obama: ABD Askerine Savaş Emri Vermeyeceğim

Güncelleme:

ABD Başkanı Barack Obama IŞİD ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu işi tek başımıza yapmayacağız. Ben ABD askerlerine Irak'ta savaşın emri vermeyeceğim." dedi.

ABD Başkanı Barack Obama, Irak'ta masumları öldüren ve kaos ortamı yaratan IŞİD'e karşı stratejisini açıkladıktan sonra koalisyon çalışmalarının ardından bugün yine bomba bir açıklamaya imza attı.

Barack Obama, Florida Merkez Komutanlığı'nda yaptığı konuşmada, "Bu işi tek başımıza yapmayacağız. Ben ABD askerlerine Irak'ta savaşın emri vermeyeceğim." dedi."

"BU BİZİM SAVAŞIMIZ DEĞİL"

Başkan Obama, "Bu olay ABD'nin tek başına üstleneceği bir savaş olmayacak. Biz hava güçlerimizi sağlayacağız. Onlara destek vereceğiz. Onlar da bize destek verecek. Bu bizim savaşımız değil. Bu o bölgenin IŞİD ile savaşları." dedi.

"40-50 ÜLKE KOALİSYONA GİRMEK İSTEDİ"

Obama, "Biz onlara destek sağlayacağız. Eğer biz bu savaşı tek başımıza yaparsak aynı sorunlar yine ortaya çıkıyor. Bazı müttefiklerimiz bize havadan destek verecekler. 40-50 ülke koalisyona girmek istedi. İngiltere ve Fransa bizimle. Suudi Arabistan grupların eğitilmesi için topraklarını açacak. Almanya, Kürtlere savaş için silah yardımı yapıyor." şeklinde konuştu.

"ABD ASKERLERİNE SAVAŞ EMRİ VERMEYECEĞİM"

Barack Obama, "Biz orada din ve insan ayrımı yapmadan herkese yardım ettik. Ben onlara karşı net bir şekilde söylüyorum. Onları yok etmek için her türlü imkana sahip olacaksınız. Ama Irak'ın ya da bölge ülkelerin yapması gerekeni yapamayız. ABD askerlerine Irak'ta savaş emri vermeyeceğim." diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Barack Obama Florida Irak Güncel Haberler

500

Yorumlar (31)

Geveri:

zaten gelmesin YPG IŞİDE DERSİNİ VERİYOR ZATEN . . GEREK YOK . . .

10
15
yanıtYanıtla
ADANALI:

yani diyor ki amerikalıların ölmesine gerek yok kürtlere silah satarız onlar ölür

19
2
yanıtYanıtla
reizz:

bizimkiler besledi bunları gözümüzü oyacaklar yakında

9
11
yanıtYanıtla
YAVUZ OSMILI:

KURTLER UNURLU BIR MILLETTIR NE ISIDE NEDE ADi KUMSU DUSMAN ULKELERE CINETMEZ

6
12
yanıtYanıtla
Mücahit:

''Kahraman Amerikan Askerilerinin evlerine sağ salim dönmeleri için dua ediyorum'' :D Bu sözü bazı bopeşbaşkanlarından TEKRAR duyabiliriz :D

14
3
yanıtYanıtla
AHİİBABA:

BU SİZİN SAVAŞINIZ DEĞİL AMA KULLANILAN SİLAHLARIN ATILAN MERMİLERİN BOMBALARIN BİRÇOĞU SİZE AİT. SİZLER ÜRETMESENİZ, İNSANLARI AYRIŞTIRIP BİRBRİLERİNE KIRDIRMASANIZ SAVAŞLAR OLMAZ OLSA DA BU KADAR KANLI SÜRMEZDİ!!!!!!!!

14
0
yanıtYanıtla
AHİİBABA:

İSRAİL, IRAKIN 3 E BÖLÜNECEĞİNİ YILLAR ÖNCE KİTABA DÖKTÜ. . SONUÇ ORTADA. . SURİYE İÇİNDE 4 E BÖLÜNECEK DENMİŞTİ. . DİN, MEZHEP, SOY DERKEN SURİYE VE IRAK SİONİZMİN PENÇESİNE YENİK DÜŞTÜ. .

13
0
yanıtYanıtla
Zzz:

Masum insanlarmış gazzede ölenler neydi bırak ya. . ! Kendin yarattın ışıdi sonra yok edip kahraman olacan hep amerikan senaryosu baydı sevgi koyim.

12
1
yanıtYanıtla
Gercek:

Bu isi kendi kendinize yapcaksiniz demek yani, ben Bombalarim sonra faturasini alirim, Devletinizi bize borclandiririm, Sonrada Israil e derim artik girin ortam hazir

12
1
yanıtYanıtla
AHİİBABA:

SURİYEDE SÖZDE ESADI DEVİRMEK İÇİN OLMADIK FIRILDAK ÇEVİRDİNİZ, MUHALİFLER HERŞEYİ ELİNE YÜZÜNE BULAŞTIRDI ÜSTÜNE ÜSTLÜK MUHALİFLERE BİLE MUHALİF BİR GRUP ÇIKIP ADINA DA IŞİD KONDU. ŞİMDİ O GRUP DA KALKTI IRAK VE SURİYEDE DENGELERİ ALT ÜST ETTİ. VAH VAH VAH

11
0
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title