Haberler

Obama ile Putin Telefonda Suriye Krizini Görüştü

Güncelleme:

ABD Başkanı Obama ile Rusya lideri Putin, telefonda Suriye'deki son gelişmeleri konuştu. Putin, Obama'ya 'teröre karşı ortak mücadele' teklifinde bulundu.

Rusya haber ajansı RIA'nın Kremlin'e dayandırdığı habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Barack Obama Suriye konusunda bir telefon görüşmesi yaptı. Suriye'deki son gelişmelerin ele alındığı telefon görüşmesinde Putin, Obama'ya teröre karşı ortak mücadele önerisinde bulundu.

Obama ve Putin'in Münih Güvenlik Konferansı'nda Suriye ile ilgili alınan kararların hayata geçirilmesi için görüş birliği içinde olduğu da belirtildi.

TÜRKİYE VURDU, GÖZLER ABD VE RUSYA'DA

Türkiye'nin YPG mevzilerini vurmasının ardından gözler ABD ve Rusya'ya çevrilmişti. Kremlin'den Türkiye'nin hamlesiyle ilgili henüz resmi bir açıklama gelmezken, ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby, Türk Silahlı Kuvvetlerinin PYD'ye bağlı YPG güçlerine yaptığı saldırı ile ilgili bir açıklama yaparak ''bütün taraflara tansiyonun azaltılması'' çağrısı yaptı.

Kremlin'in resmi internet sayfasından yapılan açıklamada Obama ile Putin'in yaptıkları telefon görüşmesinde 11-12 Şubat tarihlerinde Almanya'nın Münih şehrinde gerçekleştirilen Uluslararası Suriye Destek Grubu toplantısının sonuçlarını olumlu değerlendirdikleri belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

"İKİ TARAF DA DESTEKLİYOR"

"İki taraf 11-12 Şubat tarihlerinde Münih'te düzenlenen Uluslararası Suriye Destek Grubu toplantısının sonuçlarının olumlu olduğunu belirtti. Hatırlanacağı üzere, toplantıda insani yardıma önem verilmesine ve ateşkes rejiminin oluşturulmasına ilişkin BM Güvenlik Konseyi'nin prensipleri ve kuralları onaylandı. Özellikle bu iki hedefe ulaşmak için destek sağlanacağı belirtildi.

"ÇİFTE STANDARTLARDAN UZAK TERÖR KARŞITI CEPHE" VURGUSU

Rusya Devlet Başkanı bir kez daha çifte standartlardan uzak tek bir terör karşıtı cephenin kurulmasının önemini dile getirdi. IŞİD ve diğer terör örgütleri ile başarılı ve planlı mücadele edilmesini sağlayacak Rusya Savunma Bakanlığı ve ABD Savunma Bakanlığı temsilcileri arasında sıkı çalışma temaslarının kurulmasının gerekliliğinin altı çizildi.

Aynı zamanda Münih'te Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun aldığı kararların gerçekleştirilmesi için diplomatik kanallar ve diğer yapılar üzerinden işbirliğinin etkinleştirilmesine karar verildi.

UKRAYNA'YI DA KONUŞTULAR

Öte yandan iki lider Minsk'te 12 Şubat 2015 tarihinde karar verilen önlem paketinin gerçekleştirilmesi çerçevesinde Ukrayna konusunu da görüştü. Vladimir Putin Kiev hükümetinin Donbass ile direkt diyalog kurulması, af ve anayasa reformunun düzenlenmesi, Donetsk ve Luhansk temsilcileri ile ortak karar verilmesi ve özel statü yasasının yürürlüğe girilmesi başta olmak üzere kendi üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmek için pratik adımları atmalarını ümit ettiğini belirtti.

Rusya ve ABD liderlerinin görüşmesi çok içten bir çalışma görüşmesi şeklinde gerçekleşti."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Vladimir Putin Barack Obama Suriye Rusya Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (137)

HACI:

BÜYÜK ABILERI ERDOGANI TEK KULAGINIMI YOKSA IKI KULAGINIMI BIRDEN CEKECEKLER ASLINDA IYI OLUR TÜRKIYE HALKI NEFES ALIR BIKTIRDI MILLETINI ERDOGANSIZ VE AHMETSIZ VE KABILESIZ ISIDSIZ HUZURLU BIR VATANA AC KALDIK.

35
204
yanıtYanıtla
vatandaş:

Hiç kimse korkmasın ABD ve Rusya nın silah gücü varsa Türkiye nin de arkasında her şeyi yoktan var eden Yüce Allah''ı var. Yüce Allah ın gazabını kimse asla küçümsemesin. Yüce Allah her zaman doğrunun ve mazlumun yanındadır.

34
23
yanıtYanıtla
vatandaş:

Manşet rumuzlu kardeşim, sen bu yorumunla Yüce Allah tan ümidini kestiğin anlaşılıyor. Asla Yüce Allah tan ümidini kesme. Zümer Suresi 53. ayetin tercümesini okumanı tavsiye ederim.

yanıt5
yanıt0
Şahmerdankul Muradi Kabul Afghanistan:

abd , iki yüzlütir abd, den dostluk olmaz abd, afganistanda hem iki yüzlü rol oynayor

46
1
yanıtYanıtla
CNN KÜRT:

Türkıye işid e destek verıyor derhal natodan atılmalı

12
33
yanıtYanıtla
Turania:

suyun cikiyor putin, dun kimseyi umursamiyordun simdi her turlu teklifte bulunuyorsun,

41
3
yanıtYanıtla
R T ŞERDOĞAN:

ABD DE BİZİ KANDIRDI ÜHÜ ÜHÜ. . .

32
5
yanıtYanıtla
TSK:

2 TERÖRİST SURİYEYİ KONUŞUYOR ALLAH İNŞALLAH SİZLERİ BİRBİRİNE DÜŞÜRSÜN İNŞALLAH AMERİKA İLE RUSYA BİRBİRLERİNE SAVAŞ AÇSINLAR VE ÖLEN MÜSLÜMAN DEĞİL MAZLUM DEĞİL AMERİKAN VE RUS OLSUN İNŞALLAH

33
3
yanıtYanıtla
KUZUMobil-IOS:

Kendileri terörist terörü konuşuyorlar ne acayip dünya İNŞAALLAH bir gün ALLAH'ın adaleti tecelli edecektir onlarda cezasız kalmayacaktır AMİİN

34
1
yanıtYanıtla
türk:

Ikiside hain müslümanlari birbirine düsürüp orada kendilerine Pay kapma pesindeler suriyede satilmis kendi halkina zulim Eden bir yönetimi destekliyorlar birisi anayi esadi kullanniyor digeride anayi PKK pyd gibi sonu neoldugu belli olmayan teröristleri kullaniyor müslümanlarin birlik Beraberlik zamani ve biz dusmanlarin onlarin oyununa gelmeyelim görüyorsunuz müslüman ölmüs evinden yerinden e dilmis Kimi umrunda biz birlik olursa hic Bir gücbizi kullanamaz allah her zaman mazlumun yanindadir zalimler her kaybetmeye mahkumdur

32
3
yanıtYanıtla
Tüm 137 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title