Haberler

Obama'dan Trump'a 'Sızlanmayı Bırak'

Obama'dan Trump'a 'Sızlanmayı bırak'Nafiz ALBAYRAK NEW YORK,(DHA) - ABD Başkanı Barack Obama, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ın seçimlere hile karıştırılacağı iddialarını sert biçimde eleştirdi ve Trump'a 'sızlanmayı bırak' çağrısı yaptı.

Obama'dan Trump'a 'Sızlanmayı bırak'

Nafiz ALBAYRAK NEW YORK,(DHA) - ABD Başkanı Barack Obama, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ın seçimlere hile karıştırılacağı iddialarını sert biçimde eleştirdi ve Trump'a 'sızlanmayı bırak' çağrısı yaptı.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile Beyaz Saray'da yaptığı görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında Trump'ın 8 Kasım'da yapılacak seçimlere hile karıştırılacağı ile ilgili iddiasına yönelik bir soruyu yanıtlayan Obama, 'Hayatım boyunca ya da modern siyaset tarihinde herhangi bir başkan adayının daha oy kullanma işlemleri bile başlamadan seçimler ve seçim sürecinin itibarına gölge düşürmeye çalıştığını hiç görmedim' dedi. Obama, Trump'ın iddialarının daha önce eşi görülmediğini ve dayanaksız olduğunu söyledi.

"Bay Trump'a sızlanmaya son vermesi ve oy almak için çabalaması çağrısında bulunuyorum" diyen Obama konuşmasının devamında, 'Daha oyun bitmeden sızlanmaya, işler kendi açınızdan kötü gittiğinde ve başaramayınca, başkalarını suçlamaya başlıyorsanız o zaman bu işin gerektirdiği özelliklere sahip değilsiniz demektir. Eğer oyların çoğunluğunu alırsa, beklentim Hillary Clinton'ın zarif bir yenilgiyi kabul etme konuşması yapacağı ve Trump'la birlikte çalışmaya hazır olduğunu söyleyeceği yönünde. Benim görevim de, benle ilgili söyledikleri ya da aramızdaki görüş ayrılıklarına bakmaksızın, Sayın Trump'ı karşılayıp, onu barışçıl şekilde görev devir tesliminin yapılacağı Kongre binasına götürmek olacak. Amerikalılar böyle yapar. Amerika bu yüzden büyük. Parti ayrımı içermeyen ve iki yüzyılı aşkın süredir demokrasiyi koruyan bu temeli, Amerikan geleneklerine ihanet etmeye başlarsanız Amerika'yı zayıflatmış olursunuz' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyetçi Parti Barack Obama Donald Trump Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title