Haberler

Obama'dan Son Dakika Siber Saldırı Açıklaması

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Sony firmasına yapılan siber saldırının arkasında Kuzey Kore'nin olduğunun belirlendiğini bildirdi.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Sony firmasına yapılan siber saldırınınarkasında Kuzey Kore'nin olduğunun belirlendiğini bildirdi.

FBI tarafından yapılan açıklamada, "Soruşturmanın sonucu olarak ve ABD yönetiminin ilgili birimleriyle yakın işbirliğinin neticesinde şimdi FBI, bu eylemlerden Kuzey Kore hükümetinin sorumlu olduğu sonucuna varacak yeterli bilgiye sahip" ifadesi kullanıldı.

"Benzerlikler var"
Bu sonuca nasıl ulaştıklarına dair bilgi de veren FBI, bu saldırıda kullanılan veri silme yazılımlarının FBI'ın bilgisinin bulunduğu Kuzey Kore aktörlerinin daha önce geliştirdiği yazılımlarla bağlantılı olduğu bildirdi. Açıklamada, "Örneğin, spesifik kodların dizilimi, kriptolama algoritması ve gizliliği ihlal edilen ağ bağlantılarında benzerlikler bulunuyor" görüşüne yer verildi.

FBI, ayrıca, bu saldırıda kullanılan altyapı ile ABD hükümetinin daha önce Kuzey Kore ile doğrudan bağlantı kurduğu diğer siber saldırıların altyapısı arasında önemli uyumluluklar gözlemlediği vurgulanarak, birçok IP adresindeki benzerliklere işaret edildi.

Bunun yanında Sony'e yapılan saldırının, geçen yıl Kuzey Kore tarafından Güney Kore'nin banka ve medya organlarına düzenlenen saldırılara benzediği bildirildi.

FBI, bu tür tehdit eylemlerin kabul edilebilir bir devlet davranışı olmadığını kaydetti.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, dünkü basın toplantısında konuya orantılı yanıt vermede bir dizi seçenekleri değerlendirdiklerini söylemişti.

Sony firması, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a süikast girişimini konu alan komedi filmi "Röportaj" nedeniyle geçen ay siber saldırılara uğramıştı. Saldırıların arkasında olan "Barış Muhafızları (Guardians of Peace-GOP)" adındaki bilgisayar korsanları, filmin gösterime gireceği sinemaları da bombalama tehdidinde bulunmuştu.

Aynı grup bugün de Sony'nin bu filmin DVD'sini yayınlaması veya filmin internete sızmasına izin vermesi halinde saldırılarının aratacağı tehdidinde bulundu.

Konuyla ilgili hem Federal Soruşturma Bürosu (FBI) hem de Adalet Bakanlığı Ulusal Güvenlik Birimi soruşturma yürütüyordu.

Obama: Orantılı yanıt vereceğiz

Bu arada ABD Başkanı Barack Obama Sony'ye siber saldırı nedeniyle Kuzey Kore'ye karşı "orantılı ve zamanını kendilerinin belirleyeceği" bir yanıt vereceklerini bildirdi.

Obama, "Sony keşke önce benimle konuşsaydı, bu yola girmemeleri gerektiğini söylerdim" diyerek, başkalarının, diktatörlerin ABD'ye sansür uygulayabilmesine izin vermemek gerektiğini kaydetti.

için: .tr

Kaynak: Siberguvenlikhaberleri / Teknoloji

Barack Obama Kuzey Kore Sony Teknoloji Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title