Haberler

Oba Makarna İnovasyon Çalışmalarına Devam Ediyor

Güncelleme:

Günlük bin ton üretim kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük ve aynı zamanda dünyanın ikinci en büyük makarna üretim tesislerine sahip olan Oba Makarna, 7 kıtada değişmeyen lezzeti ile sektörünün lider kuruluşu olma yolunda ilerliyor.

Topluma ve çevreye verdiği önem kadar yeniliğe de önem veren Oba Makarna, tüketicileri için her zaman daha iyisini yapmayı hedefliyor. Değişen ve gelişen tüketici ihtiyaçlarını yakından takip ederek, tüm üretim yatırımlarını buna paralel gerçekleştiriyor. Hem bugünün annelerine hem de geleceğin anneleri olan çocuklara değer veren Oba Makarna, ürün portföyünü bu doğrultuda hazırlıyor.

İNOVASYON KÜLTÜRÜ OBA'NIN EN ÖNEMLİ PARÇASIDIR

Oba Makarna, 2015 yılında 184 milyon kilogramın üzerinde ve 111 milyon Doların üzerinde ihracat satışı gerçekleştirirken 2016'nın ilk 6 ayında bu rakam 102 milyon 607 bin kilogram ve ortalama 53 milyon Dolar oldu. 2015 yılı boyunca 213 milyon kilogramın üzerinde makarna üretimi yapan firma, 3 milyar 700 milyon 750 bin paket makarna satışına ulaştı.

Oba Grup CEO'su Alparslan Özgüçlü, "Sürdürülebilir başarının temelinde kurumsallaşma gibi AR-GE ve inovasyona yapılan yatırımlar yatıyor. İnovasyon kültürünü şirketin bir parçası haline getiriyor, araştırma ve geliştirmeye büyük önem veriyoruz. Kaliteden regülasyonlara ve iş süreçlerine kadar değer zincirinin her noktasında büyük titizlikle çalışıyoruz. Tüm bu süreçte; araştırma ve veri toplama, tüketici araştırmaları, iç ve dış ekiplerle beyin fırtınası toplantıları, literatür taraması, ekip değerlendirme toplantıları, teknoloji araştırma seansları ve raporlama süreçleri sonucunda ARGE ve inovasyon süreçlerimizi yönetiyoruz." dedi.

Üretimin yanı sıra yatırımda da hız kesmeyen firmanın, 2015 yılını 571 milyon TL'nin üstünde ciro ile kapattığını belirten Özgüçlü, 2016 yılı için hedeflenen cironun ise 700 milyon TL olduğunu söyledi. Özgüçlü, "Bu yıl ortalama yüzde 20'lik bir büyüme planlıyoruz. Global makarna pazarında 250 bin tonluk bir hacmi elimizde tutuyoruz. Kolombiya'dan Norveç'e, İspanya'dan Tayvan'a, Amerika'dan Vietnam'a kadar dünyanın pek çok noktasına makarna ihracatı gerçekleştiriyoruz. Afrika, yüzde 50 ile en büyük pazarımız konumunda bulunuyor. Afrika'da en çok ihracat yaptığımız ülkeler Benin, Angola, Senegal, Togo ve Cibuti. 2016 yılında Güney Amerika, Uzak Doğu, Güney Kore ve Japonya'da güçlenmeyi hedefliyoruz" dedi.

Alpaslan Özgüçlü, OBA Makarna olarak 2015 yılında Türkiye makarna ihracatının yüzde 27'sini gerçekleştirdiklerini, 2016 yılı sonunda 216 bin ton makarna ve 30 bin ton irmik ihracat hedefleri olduğunu vurguladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Afrika Oba Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı? Mustafa Oktay Aksu kimdir? Halk Tv konuğu Mustafa Oktay Aksu kaç yaşında, nereli? Mustafa Oktay Aksu biyografisi! 1 NİSAN 2024 PAZARTESİ ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ? Seçimden sonraki gün resmi tatil mi, kimlere tatil? Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title