Haberler

O Yolcu Konuştu: Sözlerim Yanlış Anlaşıldı

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul- Moskova seferine hazırlanan uçakta kabin ekibiyle tartışan ve "Klimaları açın, patladık" deyince bomba araması yapılmasına neden olan yolcu Ali Kopuz, sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi.

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul- Moskova seferine hazırlanan uçakta kabin ekibiyle tartışan ve "Klimaları açın, patladık" deyince bomba araması yapılmasına neden olan yolcu Ali Kopuz, sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi. Kopuz, "Bir tek ben değil bütün yolcular şikayetçiydi. Klimalar açılmayınca bunalıp 'Sıcaktan patlayacağız' dedim. Üzüldüm. O kadar insana eziyet oldu" dedi.

Çorlu'da tekstil fabrikası sahibi Ali Kopuz, THY'nın Çorlu- Moskova seferine hazırlanan uçakta yaşananların tamamen yanlış anlaşılmadan ibaret olduğunu söyledi. İstanbul-Moskova seferini yapacak uçağa tüm yolcuların bindiğini anlatan Ali Kopuz, "Uçakta çok sıcaklık vardı. Klimalar çalışmadığından dolayı yolcular şikayet ediyorlardı. Ben de kabin görevlisine 'Şu klimaları çalıştırabilir misiniz?' dedim. 'Klimayı çalıştıramayız' dedi. Ben de 'Nasıl olur?' dedim, uçak kalkmak üzereyken, klima hala açılmayınca 'Sıcaktan patlayacağız' dedim" diye konuştu.

"GÖREVLİ, 'SENİ UÇURAMAYACAĞIZ' DEDİ"

Şikayetini belirttikten bir süre sonra yanına gelen görevlinin "Seni uçuramayacağız" dediğini kaydeden Kopuz, "Ben de ona 'Sebebi ne?' diye sordum. 'Bomba var' dediğimi söyledi. Ben de kendisine, öyle bir şey söylemediğimi belirttim. 'Çevremizdeki insanlar var onlar da ne söylediğimi duymuştur' dedim. Bu kez kabin amiri yanıma gelerek havacılık kuralları gereği bu tür kelimelerin kullanılmaması gerektiğini belirtip inmemi istedi. Benim bir suçum olmadığını eğer var ise polis çağırmasını söyledim. Özel güvenlik görevlileri geldi, bana terörist gibi bakmaları çok canımı sıktı. Güvenlik görevlilerinin kimliklerini göstermelerini istedim. Daha sonra geri döndüm ve polis çağırmalarını istedim. Polis geldi, birlikte uçaktan indik. Polisler bu arada çantalarıma baktı. Benden sonra bütün yolcuları indirmişler, tekrar güvenlikten geçirmişler. Üzüldüm. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir uçağı bu seferi yapamadı. O kadar insana eziyet oldu. Adli kontrol yapıldı, alkol muayenesinden geçtim, ifade verdim ve ayrıldım" diye konuştu.

'DAVA AÇACAĞIM'

Ali Kopuz, THY'ye, pilot ve kabin görevlilerine dava açacağını ifade ederek, "Rusya'da iş bağlantılarımız var. Mağaza ve depolarımız var. Bugün bu iş bağlantılarının toplantısı vardı. Hayatımda ilk defa böyle bir olayla karşı karşıyayım. Türk Hava Yolları'na, pilot ve kabin görevlilerine dava açacağız. Ciddi bir dava açacağız, maddi ve manevi olarak mağdur olduk. Türk Hava Yolları ile sık sık seyahat etmekteyim" dedi. - Tekirdağ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları İstanbul Moskova Çorlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title