Haberler

O Yasayla Kocasının Çıkmasını Bekliyor

DENİZLİ'de yaşayan 22 yaşındaki Hanife Şimşek, sonradan resmi nikahla evlenmesine karşın 14 yaşındayken kaçarak birlikte olduğu ve açılan kamu davasında hapis cezası verilen kocası Savaş Şimşek'in tahliyesi için TBMM'de görüşülen ve tepkilere neden olan düzenlemenin yasalaşmasını bekliyor. Kız çocuğu bulunmayan Şimşek, eğer kızı olsaydı, kendisi gibi küçük yaşta bir birlikteliğin içine girmesine kesinlikle izin vermeyeceğini söyledi.

Dokuzkavaklar Mahallesi'nde yaşayan Hanife Şimşek, 2008'de 14 yaşındayken aynı mahallede birlikte büyüdüğü o zaman 19 yaşında olan Savaş Şimşek'e aşık oldu. Çiftin birlikteliğine ailelerin izin vermeyince Hanife Şimşek, Savaş Şimşek'e kaçtı. Aileler daha sonra rıza gösterdi. Çift düğün yaptı. Hanife Şimşek ve Savaş Şimşek'in birlikteliği, yaşı küçük olan Hanife Şimşek'in sağlık ocağına gittiği bir gün polise yansıdı. Gözaltına alınan Savaş Şimşek hakkında 'cinsel istismar' suçundan kamu davası açıldı. Hakkında Denizli 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açılan ve tutuksuz yargılanan Savaş Şimşek, nitelikli cinsel istismar suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Karar daha sonra temyiz edilmesi talebiyle Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay'ın kararı beklenirken askerliğini yapan, çalışmaya da başlayan Şimşek, ceza aldığı 2009'da Ağustos ayında yeni doğan oğlu Ünal Efe Şimşek'i de kucağına aldı. Yargıtay'ın hapis cezasının onamasının ardından Savaş Şimşek, geçen yıl tutuklanarak Kocabaş D Tipi Cezaevi'ne konuldu. Yaklaşık 1.5 yıldır eşi cezaevinde olan Hanife Şimşek, büyük tepkilere neden olan cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren yasa teklifinin TBMM'de kabul edilmesi halinde eşinin de cezaevinden tahliye olacağını söyledi.

"KIZIM OYSAYDI EVLENDİRMEZDİM"

Bir erkek çocuğu annesi Hanife Şimşek, TBMM'de görüşülen ve tepkilere neden olan yasanın çıkmasını dört gözle beklediklerini belirterek, "Ben bütün kadın örgütlerinden, çocuk haklarından bizim gibilere destek vermelerini bekliyorum. Benim çocuğumu ve benim hakkımı da savunsunlar. Bizi desteklesinler, bizim tek isteğimiz yasanın çıkmasıdır. Bizi göz ardı etmesinler, zaten yasaya da evlilik maddesi de eklendi. Yasayla ailemiz tekrar bir araya gelecek. Cezaevinde bugün görüş günü vardı, eşimle yasayı konuştuk. Onlar da dört gözle yasanın çıkmasını bekliyor. Gözü kulağı haberlerde, o da umutlu ama emin de olamıyoruz. Bizi kimsesiz bırakmasınlar, zor durumdayız. Eşim işlemediği suçun cezasını çekiyor. Benim kızım olsaydı ve benim gibi aynı durumda olsaydı, evlendirmezdim. Olmuş olayların önüne geçemiyoruz, benim ailem de önce izin vermedi evlenmemize engel olmaya çalıştılar. Olay olduğunda ceza gelseydi eğer benim çocuğum bunları hatırlamayacak ve görmeyecekti. Biz evleneli nerdeyse 9 yıl oldu. Ceza yeni geldiği için suçsa bile çok geç geldi. Çocuğum mağdur oluyor. Bunun suçunu biz çekmeliyiz, çocuğumuz değil" dedi.

- Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yargıtay Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title