Haberler

    O Şanlı Türk Bayrağımızı Kuzey Kutbunda Sallandırın İlk Türk

    Kuzey Kutbu'nda gerçekleştirilen dünyanın en soğuk maratonunda koşan ilk Türk olma unvanını alan Ahmet Uysal Türkiye'ye döndü. Her yıl Kuzey Kutbunda gerçekleştirilen FWD North Pole Marathon isimli maratonun bu yılki koşusuna katılan Ahmet Uysal, Türk Hava Yolları'nın Oslo'dan gelen TK1752 sefer sayılı tarifeli uçağıyla Türkiye'ye döndü. Uysal, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde ailesi ve yakınları tarafından çiçeklerle karşılandı. Kuzey Kutbu'nda gerçekleştirilen maratona katılan ilk unvanını alan Uysal, eksi 30 hava derece başladığı yarışı 22'inci olarak tamamladı.

    Eksi 30 derecede maraton koşu Havalimanı'nda yarışmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan 44 yaşındaki Ahmet Uysal, "Her yıl organize edilen dünyanın tepesinde bir maraton var. Buna genellikle sıra dışı atletler katılıyor. İyi bir antrenmandan geçerek hayalini kuran herkesin yapabileceği bir şey. Ben 6 ay kadar süreyle bin 20 kilometre antrenman yaptım. 42 kilometre standart maraton ancak koşullar çok zor. Biz koşuya başlarken eksi 30 dereceyle başladı. Yarış eksi 40 derecede bitti. Rüzgar faktörünü de hesaba katarsak eksi 55 dereceye varan bir soğukluk vardı. Zemin koşulları çok zordu" şeklinde konuştu. Pervari'deki öğrencilerin bir yıllık eğitim masrafını karşılamak koştu Eğitime bağış yapılması konusunda farkındalık oluşturmak için Kuzey Kutbu'ndaki maratona katıldığını belirten Ahmet Uysal, "Antrenman ötesinde gücümü aldığım çok başka bir yer vardı. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı için koştum. Hedefimiz Siirt'in Pervari ilçesindeki öğrenim biriminin bir yıllık masraflarını karşılamaktı. Bağışçılar çok destek verdiler ama fazlasını bekliyoruz. Eğitimden güç alıyoruz, eğitim herkesin hakkı. Hayallerimizi ve hedeflerimiz gerçekleştirmek için eğitime ihtiyacımız var. Bir yıllık hedefimizi geçtik ama Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın bütün Anadolu'da birimleri var. Herkesin bu birimlere bağış yapmalarını isteriz" ifadelerini kullandı.

    Kutup maratonunu 22'inci olarak tamamladı Türk Bayrağını Kuzey Kutbu'nda dalgalandırmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Uysal, "Bu sene Kuzey Kutbu Maratonuna yarışmaya 55 kişi katıldı. Ben yarışmayı 7 saat 47 dakikada 22'inci olarak tamamladım. Şuana kadar katılan ilk Türk vatandaşı oldum. Şanlı Türk bayrağımızı ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın bayrağını orada dalgalandırmak benim için büyük bir şeref oldu" dedi.

    Kaynak: DailyMotion.com / Yaşam

    Türk Hava Yolları Türkiye Gazetesi Ahmet Uysal Yaşam Haberler

    Bakmadan Geçme

    Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title