Haberler

O Palmiyeler İçin Tramvay Güzergahı Değişti

İzmir’de, Karşıyaka Belediyesi tarafından yapımı 7 milyona tamamlanan Zühtü Işıl Spor Kompleksi törenle hizmete açıldı.

İzmir'de, Karşıyaka Belediyesi tarafından yapımı 7 milyona tamamlanan Zühtü Işıl Spor Kompleksi törenle hizmete açıldı. Törende, tramvay projesi nedeniyle palmiyelerin kesileceği iddialarına cevap veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Hiç biri kesilmeyecek. 30-40 tanesi taşınacaktı, güzergahı değiştirerek onun da önüne geçtik" dedi.

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, örnek projelere imza atan Karşıyaka Belediyesi, dev spor kompleksi inşaatını tamamlayarak hizmete açtı. Zübeyde Hanım Mahallesi'nde inşa edilen ve Karşıyaka Spor Kulübü Kurucu Başkanı Zühtü Işıl'ın adının verildiği Spor Kompleksi'nin açılışını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Karşıyaka Belediye Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar gerçekleştirdi. Törene, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Fatih Diniz, eski belediye başkanları, meclis üyeleri, taraftarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışın ardından Başkan Kocaoğlu ve beraberindekiler daha sonra spor kompleksini gezdi. Salon içerisinde ok atışları gösterisi ile halk oyunları sergilendi.

"PALMİYELER KESİLMEYECEK, TAŞINMAYACAK"

Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, palmiyeler, stat, çöp tesisi ve opera binası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tramvay projesi kapsamında sahildeki palmiyelerin kesileceği iddialarına cevap veren Kocaoğlu, "Sahilde bin 300 değil, 600 ağaç var. Hiç biri kesilmeyecek. 30-40 tanesi taşınacaktı, güzergahı değiştirerek onun da önüne geçtik. Karşıyakalıları duyarlılıkları için tebrik ediyorum. Bizim anlayışımızda ağaca, doğaya, hayvana zarar vermek yok" dedi.

Karşıyaka'ya 30 bin seyirci kapasiteli stat inşa etmek için önce Örnekköy sonra ise Çiğli üzerinde çalıştıklarını belirten Kocaoğlu, bu projelerin engellendiğini iddia etti. Kocaoğlu "Örnekköy'de zemin uygun değil dediler. Yalı'nın zemininin daha zorlu olduğunu da yine kendileri söylediler. Umuyorum ki 8 Haziran sabahı, Örnekköy'de, Türkiye'ye örnek olacak bir stat projemizin inşaatına başlarız ve o stadı Karşıyaka Spor Kulübümüze hediye ederiz" diye konuştu.

"ÇOCUKLARIMIZ İÇİN YAPIYORUZ"

Törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise, Karşıyaka'da son dönemde yapılanlara dikkat çekti. Akpınar, "Bir yılda 28 milyon liralık yatırıma imza attık. Karşıyaka'yı kültür-sanat- spor ve turizmde marka kent yaptık. Zühtü Işıl Spor Kompleksimizi çok amaçlı salona dönüştürdük ve 7/ 24 yaşayacak bir tesis yaptık. Buradan tüm Karşıyakalılar faydalanacak. Şimdi tek eksiğimiz stadyum. Ancak en az 30 bin kişinin maç izleyebileceği bir stada ihtiyacımız var. Yalı'ya yapılmak istenen stat için spor salonu yıkıldı, tenis kortları yıkıldı, tartan pist kaldırılıyor. Biz seçim yatırımı değil, gerçek stat ve spor alanları istiyoruz. Gördüğünüz gibi bazıları yıkıyor, biz yapıyoruz. Sizler ve çocuklarımız için yapıyoruz" dedi.

TESİSİN MALİYETİ 7 MİLYON

Zübeyde Hanım Mahallesi'nde inşa edilen 1912-Zühtü Işıl Spor Kompleksi, FIBA standartlarına göre tasarlandı. Bin 600 kişilik seyirci kapasitesine sahip kapalı spor salonunun bulunduğu kompleks, basketbol sahası, eskrim ve okçuluk salonu, kapalı ve açık otoparkı, soyunma odaları ve sosyal alanlarıyla birlikte toplam 7 bin 300 metrekare arazi üzerine kuruldu. Komplekste, Karşıyaka'nın ilk yarı olimpik yüzme havuzu da yer aldı. 500 metrekarelik havuzun kış aylarında da kullanılabilmesi için ısıtma sistemi oluşturuldu. Tesisin yapımı bedeli 7 milyon lira olarak açıklandı.

Açılışın ardından Başkan Kocaoğlu ve beraberindekiler daha sonra spor kompleksini gezdi. Salon içerisinde, ok atışları gösterisi ile halk oyunları da sergilendi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Mutlu Akpınar Aziz Kocaoğlu Karşıyaka İzmir Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

cöpkentlimobilWeb@haberler.com:

Vaat çok icraat yok önce çiglinin çöp sorununu çôzün bir çöp sorununu çözemeyenler ülke sorunlarını nasıl çözecek merak ediyorum

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title