Haberler

14 Aralık Soruşturması 'Tahşiyeciler' Operasyonuna Dayandırıldı

Güncelleme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "14 Aralık Soruşturması" nın 4 yıl önce, 'Tahşiyeciler' operasyonundaki çelişki ve bulgulara dayandığı ileri sürülüyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "14 Aralık Soruşturması" nın 4 yıl önce, 2010 yılında gerçekleştirilen bir terör operasyonundaki çelişki ve bulgulara dayandığı ileri sürülüyor.

SÖZ KONUSU OPERASYON "El-Kaide" ye YÖNELİK OLMUŞTU

Söz konusu operasyon İstanbul ağırlıklı olmak üzere 22 Ocak 2010'da "El-Kaide" ye yönelik düzenlenmişti. Operasyona ilişkin basın açıklamasını dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler yapmıştı.

OPERASYONUN ADI 2 GÜNDE DEĞİŞTİ

2010 yılındaki bu operasyon 'Tahşiyeciler' grubuna yönelik başlatıldı. Mahkemeden dinleme kararı alındıktan 2 gün sonra resmi evraklarda operasyonun ismi 'El-Kaide yanlısı Mehmet Doğan grubu' şekilde değişti. İşte bu çelişkinin '14 aralık operasyonu'nda gözaltına tahsil edilen şüphelilere yöneltilecek sorulurdan bir tanesi yer aldığı öğrenildi.

'FARKLI' OPERASYONLARDA 'AYNI' BOMBA

Günlerdir konuşulan fakat ve bugün operasyonlara dönüşen soruşturmanın delillerden birinin 'aynı' sis bombalarının 'farklı' operasyonlarda ele geçirildiğinin belirlenmesinin yer aldığı belirtiliyor.

AYNI BOMBA HEM ZİR VADİSİNDE HEM BAHÇELİEVLER'DE

2010 yılında gruba yapılan baskınlarda ele geçirilen sis bombasıyla 'Zir Vadisi'nde yapılan kazılarda olan sis bombasının hızlı numaralarının tıpkı yer aldığı belirtiliyor. Biri 'Ergenekon' Öteki 'El - kaide', birbirinden fazla aşırı değişik gruplara yönelik operasyonlarda tek bir bombanın 2 kere bulunmasının '14 aralık soruşturması' nin belirgin delilleri içinde yer aldığı belirtiliyor. Zir Vadisi'nde olan sis bombasının gruba yönelik Bahçelievler'de bir evde yapılan arama sırasında gene yer aldığı iddia ediliyor.

İKİ KERE BULUNAN BOMBA

Yine Kartal'da 2009 yılında bir operasyonda ele geçirilen bir öteki el bombasının hızlı numarasının, bu gruba yönelik düzenlenen operasyonda olan bir el bombası ile tıpkı yer aldığı belirtiliyor.

GÜLEN'İN TALİMATIYLA YÖNLENDİRME İDDİASI

Öte yandan Hidayet Karaca'nın, Fettullah Gülen'den aldığı talimatlarla 'Şefkattepe' ve 'Tek Türkiye' dizilerinin temasına müdahale edildiğinin ileri sürüldüğü soruşturmada bir takım gazetecilerin geçmiş devirde yapılan operasyonların başlangıcı ve gelişmesiyle ilgili maksatlı değerlendirmeler yaptığının iddia edildiği ileri öğrenildi.

2010 YILINDAKİ OPERASYON

'14 Aralık operasyonları' nın dayandığı belirtilen söz konusu operasyon ve neticeleri zamanın valisi Muammer Güler, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İl Jandarma Komutanı Dr. Kurmay Albay Hamza Celefoğlu'nun hazır yer aldığı açıklamayla duyuruldu.

57 GÖZALTI, EL BOMBASI, TABANCA

Ankara, Erzurum, Kayseri, Kırıkkale, Muş, Niğde ve Samsun İl emniyet müdürlükleriyle ortak ortaklaşa düzenlenen operasyonda 57 şahıs gözaltına alındı.. Operasyonda, 3 tane el bombası, 1 tane sis bombası, 7 tabanca ile fişek, hançer, kılıç ve örgütsel evrak ele geçirildiği açıklandı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan şüpheliler içinde Emekli imam Mehmet Doğan da bulunuyordu. Gözaltına tahsil edilen
Doğan'ın, grubun önderi yer aldığı ileri sürüldü.

OPERASYONUN ADI 2 GÜNDE DEĞİŞTİ İddiaya oranla 2010 yılındaki bu operasyon 'Tahşiyeciler' grubuna yönelik başlatıldı.. Mahkemeden dinleme kararı alındıktan 2 gün sonra resmi evraklarda operasyonun ismi 'El-Kaide yanlısı Mehmet Doğan grubu' şekilde değişti. İşte bu çelişkinin '14 aralık operasyonu'nda gözaltına tahsil edilen şüphelilere yöneltilecek sorulurdan bir tanesi yer aldığı öğrenildi. 'FARKLI' OPERASYONLARDA 'AYNI' BOMBA Günlerdir konuşulan fakat ve bugün operasyonlara dönüşen soruşturmanın delillerden birinin 'aynı' sis bombalarının 'farklı' operasyonlarda ele geçirildiğinin belirlenmesinin yer aldığı belirtiliyor. .AYNI BOMBA HEM ZİR VADİSİNDE HEM BAHÇELİEVLER'DE 2010 yılında gruba yapılan baskınlarda ele geçirilen sis bombasıyla 'Zir Vadisi'nde yapılan kazılarda olan sis bombasının hızlı numaralarının tıpkı yer aldığı belirtiliyor. Biri 'Ergenekon' Öteki 'El - kaide', birbirinden fazla aşırı değişik gruplara yönelik operasyonlarda tek bir bombanın 2 kere bulunmasının '14 aralık soruşturması' nin belirgin delilleri içinde yer aldığı belirtiliyor. Zir Vadisi'nde olan sis bombasının gruba yönelik Bahçelievler'de bir evde yapılan arama sırasında gene yer aldığı iddia ediliyor.İKİ KERE BULUNAN BOMBA İDDİASI Yine Kartal'da 2009 yılında bir operasyonda ele geçirilen bir öteki el bombasının hızlı numarasının, bu gruba yönelik düzenlenen operasyonda olan bir el bombası ile tıpkı yer aldığı belirtiliyor.GÜLEN'İN TALİMATIYLA YÖNLENDİRME İDDİASI Öte yandan Hidayet Karaca'nın, Fettullah Gülen'den aldığı talimatlarla 'Şefkattepe' ve 'Tek Türkiye' dizilerinin temasına müdahale edildiğinin ileri sürüldüğü soruşturmada bir takım gazetecilerin geçmiş devirde yapılan operasyonların başlangıcı ve gelişmesiyle ilgili maksatlı değerlendirmeler yaptığının iddia edildiği ileri öğrenildi. 2010 YILINDAKİ OPERASYON '14 aralık operasyonları' nın dayandığı belirtilen söz konusu operasyon ve neticeleri zamanın valisi Muammer Güler, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İl Jandarma Komutanı Dr. Kurmay Albay Hamza Celefoğlu'nun hazır yer aldığı açıklamayla duyuruldu..57 GÖZALTI, EL BOMBASI, TABANCA Ankara, Erzurum, Kayseri, Kırıkkale, Muş, Niğde ve Samsun İl emniyet müdürlükleriyle ortak ortaklaşa düzenlenen operasyonda 57 şahıs gözaltına alındı.. Operasyonda, 3 tane el bombası, 1 tane sis bombası, 7 tabanca ile fişek, hançer, kılıç ve örgütsel evrak ele geçirildiği açıklandı.Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan şüpheliler içinde Emekli imam Mehmet Doğan da bulunuyordu. Gözaltına tahsil edilen Doğan'ın, grubun önderi yer aldığı ileri sürüldü.

Haberin Tamamı İçin:
Medya365.com
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Doğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title