Haberler

O Kare Şehitler İçin 82 Yıl Sonra Tekrar Canlandırıldı

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'UTSOFEST 2015 Alışveriş Festivali'nde, 82 yıl önce Uşak'ta çekilen 'Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık' fotoğrafındaki o an, canlı mankenler eşliğinde bir kez daha hayat buldu.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'UTSOFEST 2015 Alışveriş Festivali'nde, 82 yıl önce Uşak'ta çekilen 'Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık' fotoğrafındaki o an, canlı mankenler eşliğinde bir kez daha hayat buldu.

Ülkede son günlerde yaşanan terör olaylarında şehit düşenler için eğlence etkinliklerinin iptal edildiği festival, sessiz kortejle başladı. UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, Meclis Başkanı İsmail Karaman, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla belediye önünden Cumhuriyet Anıtı'ndaki Atatürk Anıtı'na yürüdü. Uşaklılar, anıt önünde Kurtuluş Savaşı'nın sembol fotoğrafı olan 1933 yılında Uşak'ta çekilen 'Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık' fotoğrafındaki kareyi canlı mankenlerle yansıtarak, şehitleri bir kere daha rahmet ve hüzünle andı.

BİRLİK İÇİN BİRBİRLERİNE SARILDILAR

Terör olaylarında şehit düşenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, "Artık ülkemizde terör olaylarının yaşanmasını istemiyor, ülkemizde huzur ve güven ortamının en kısa zamanda sağlanmasını diliyorum. Gün komşusuna sarılma günüdür, gün birlik olma günüdür" diyerek festival açılışına katılan davetlilerden cinsiyet gözetmeden birbirlerine sarılmasını istedi. Başkan Kuvvet'in talebi karşısında açılışa katılan davetliler birbirine sarılarak, el sıkıştı.

UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, konuşmasına şöyle devam etti: "Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı ve acılı günlerde ekonomiye bir nebze katkısı olması açısından UTSO olarak alışveriş festivalini iptal etmedik. Bir ay sürecek UTSOFEST'te 30 TL alışveriş yapan herkes yapılacak çekilişle otomobil başta olmak üzere çeşitli hediyelere sahip olacak. 400'den fazla işyeri festival kapsamında halkımıza indirimli ürün satışı yapacak" dedi.

Uşaklılar, canlı mankenlerin 'Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık' kompozisyonu önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. - Uşak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Karaman Mustafa Kuvvet Uludağ Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title