Haberler

"Öncelik Polisin Değil Öğrencilerin" Diyen İmama Soruşturma

Güncelleme:

Bartın'da cami yemekhanesinde üniversite öğrencileri ve yoksullar için verdikleri iftara gelen polislerin fotoğraflarını Facebook'ta paylaşan imama soruşturma açıldı.

Bartın İmam Hatip Lisesi Camii imamı 45 yaşındaki Erdal Koşmaz, cami yemekhanesinde her akşam üniversite öğrencileri ve yoksullar için verdikleri iftara gelen polislerin fotoğraflarını Facebook'ta paylaştı. İmama soruşturma açıldı.

Karaköy Mahallesi'nde bulunan İmam Hatip Lisesi Camii'nin alt katındaki yemekhanede her akşam üniversite öğrencileri ve yoksullar için hayırseverlerin desteği ile iftar veriliyor. Cami imamı Erdal Koşmaz, hedef kitlenin dışında aralarında polis memurlarının da bulunduğu muhtaç olmayan kişilerin de iftara katılması sonucu öğrencilerin dışarıda kalması üzerine önlem aldı. Koşmaz, yemekhanenin camına, 'İftarlarımız öncelikli olarak öğrencilerimiz içindir' ve 'Burada iftarlara öğrenciler ve garibanlar her akşam, diğerleri 1 akşam katılabilir' yazılarını astı.

FACEBOOK'TA PAYLAŞTI

Ancak bazı polisler ve muhtaç olmayan bazı kişiler iftara gelmeye devam etti. Önceki akşam yemekhaneye üniformaları ile gelen bir grup polisle bu konuda tartışan imam Erdal Koşmaz, dün polislerin fotoğraflarını sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasında, 'Ben her akşam iftar yaparım diye bize kafa tutan garibanlar bunlardır.' notuyla paylaştı. Yemekhanenin içinde ayakta bekleyen öğrencilerin fotoğraflarını da paylaşan Koşmaz, altına, "Arkadaşlar şu görüntülere bir bakın; Yemekhaneye polisler her akşam grup grup geliyorlar, öğrenciler yer bulamıyor. Dışarıda yemek zorunda kalıyorlar. Biz öncelik öğrencilerin diyoruz hâlâ anlamıyorlar ve bizi şikayete gidiyorlar." diye yazdı.

"BURASI ZENGİNİN DEĞİL GARİBANIN YERİDİR"

DHA'ya açıklama yapan imam Erdal Koşmaz, cami yemekhanesinde 10 yıldır Ramazan aylarında her akşam 300 kişiye iftar verdiklerini söyledi. Bu yıl bütünleme sınavları olduğu için öğrencilerin yoğunlukta olduğunu, dolayısıyla hedef kitlenin öğrenciler ve yoksullar olduğunu ifade eden Koşmaz, şöyle konuştu:

"Ama inadına bazıları buraya abone olmak istiyor. Öğrencilerin tadını kaçırmak istiyor. 'Ben buraya gelirim. Cebinizden mi veriyorsunuz bunun parasını?' diyor. Geçtiğimiz akşam o polislerle burada tartıştık. Kendilerine, 'Arkadaşlar sizin maddi durumunuz iyi. Burada öğrencilerin öncelikli olması lazım.' dedik. Ama onlar ısrarcı. Bakın burada bazı öğrenciler yer bulamadığı için ayakta yemek yiyor. Buraya her akşam abone olan, maddi durumu iyi olanlar oturmuş öğrencilerin seyrine bakıyor. Ve 'Para sizin cebinizden mi çıkıyor? Biz her akşam geliriz.' diyorlar. Burası zenginin değil garibanın yeridir."

İMAMA SORUŞTURMA

Bartın Müftülüğü, imam Erdal Koşmaz hakkında soruşturma başlattı. Müftü Mahmut Gündüz yaptığı açıklamada, imamın davranışının hatalı olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Ramazan ayındayız, görevlimizin yaptığı yanlıştır. Çünkü iftara gelen kimse geri çevrilemez, sonra kendi sitesinden bir yayın yapmış, hiç yakışmadı. O imam hakkında gerekli soruşturma başlattık. Sonuç olarak gereğini yapacağız."

FACEBOOK'TA ÖZÜR DİLEDİ

Soruşturma sürerken imam Erdal Koşmaz, özür diledi. İmam Koşmaz, Facebook sayfasındaki özür açıklamasında şöyle dedi:

"Bu açıklama zarureti doğmuştur. Bu olayların buraya gelmesine beni müftülüğe şikayete giden polis memurları sebep olmuştur. Beni şikayet eden polis memurları haricindeki bütün polis teşkilatından özür diliyorum."

İmam Koşmaz, müftülüğün soruşturmasıyla ilgili açıklama yapmayacağını söyledi. Müftülük yetkilileri ise konunun kapandığını, açıklama yapılmayacağını bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Facebook Karaköy Bartın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (67)

elmas:

Ağzına sağlık hocam.

15
8
yanıtYanıtla
tuncay:

adam haklı bu polisler hep böyle zaten nerede eleş oraya yerleş

12
11
yanıtYanıtla
polis:

buna göz yumanlar hindir imam haklı polislerirn ? bu halde bir çaya bir yemeğe hatta bir simite bile göz koyuyorlar polislaer aç mı parası veriliyor neden başkasının hakkından yesin ben söylüm ( her aşaşm fırana gelip yemek yiyip giderler para vermeden çoçuklarını devlet arabasıyla okula brakırlar otogardan kimi gelirse resmi arabayla gidip alıp gelirler bu gördüklerimiz trafik polisi gariban gördümü yakasına yapışır cezayı keser ama zengin admı görünce babayı keser akşam yeği çıkar

10
11
yanıtYanıtla
zaza 12:

adaletin bu mu türkiye ? tam bir polis devleti olduk

15
4
yanıtYanıtla
ONUR:

vallaha helal olsun bu imama takdir ettim

16
2
yanıtYanıtla
seray:

imam haklı öncelik ihtiyaç sahiplerinin olmalıydı

13
5
yanıtYanıtla
Batmanlı:

Veyl o insanlara ki Garibanın hakkını savunmaya çalışan bir insana demedik söz bırakmıyorlar. Öncelik muhtaçlarındır yolda kalmışların kimsesizlerindir arkadaşlar. Bunu bilmek için imam veya alim olmaya gerek yok. Polis arkadaşların maddi durumları gerçekten iyidir. Ama canları sıcak yemek çekmiş olabilir. Yinede ne olursa olsun tenezzül etmemeleri haya etmeleri gerekirdi. Siparişle bile olsa yemek isteyebilirler her yerden. Cami imamını şikayet etmekte ne? Haklı olarak uyarmış. Soruşturma ne ya

12
6
yanıtYanıtla
müdür:

bir amerikan polisine bak birde bizim polislere dağlar kadar fark var herşeyden önce mangal yürekli amerikan polisi öyle korkak tavuk beleşçi değil

5
13
yanıtYanıtla
Serkan:

Eşşek yüküyle para alırken gözü garibanın yemeğinde olan tüm polis ve insanların allah. . . . Mübarek Ramazan günü allahınızdan bulursunuz inşallah.

10
7
yanıtYanıtla
adaletmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Imam sonuna kadar hakli ama bu ulkede hak adalet yok. Yorumlarda bile polisi savunuyorsunuz yuh ya. Imam guzellikle soylemis oncelik garibanin muhtacin diye. yuzsuzlukte sinir tanimiyor insanlar.

15
2
yanıtYanıtla
Tüm 67 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title