Haberler

O Dağın Tepesine Cami Yakışır!

Güncelleme:

Hiçbir cumhurbaşkanının gitmediği ülkeye gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce hiçbir cumhurbaşkanının gitmediği Küba'ya gidiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi kapanış toplantısında yaptığı konuşmada "2015 yılının başında Küba'ya ziyarette bulunacağım" dedi.

KÜBA'YI ZİYARET EDEN İLK CUMHURBAŞKANI OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2015 yılında gerçekleştirmesi beklenen Küba ziyareti Türkiye için de ayrı bir öneme sahip. Eğer bu ziyaret gerçekleşirse Cumhurbaşkanı Erdoğan, Küba'yı ziyaret eden ilk Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olacak. Türkiye, Küba'ya daha önce bakan düzeyinde ziyaret gerçekleştirmişti.
Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Türkiye-Küba Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı Küba ziyaretinin Türkiye Cumhuriyeti açısından çok önemli olduğunu ve bu ziyaretin kendisini çok mutlu edeceğini dile getirdi.

KOMÜNİZMLE YÖNETİLEN KÜBA'YA CAMİ SÖZÜ

Latin Amerika'nın İslam'la tanışmasının 12. yüzyıla kadar dayandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, komünizimle yönetilen Kübalıların istemesi halinde Küba'ya büyük bir cami yapacağının sözünü verdi.

FİDEL CASTRO 2007'DE CAMİ SÖZÜ VERMİŞTİ

Yaklaşık olarak 10 bin müslümanın yaşadığı Küba'da 2007 yılında Fidel Casto müslümanlara cami inşa edilmesi sözü vermişti. Ancak Küba Devrimi'nin lideri Fidel Castro ve Devlet Başkanı Raul Castro'nun Havana'ya cami projesine 'hayır' dedikleri iddia edilmişti. 4 binin üzerinde müslümanın ikamet ettiği başkent Havana'da ne mescit ne de cami var.

FİDEL CASTO'YU ZİYARET EDECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2008 yılında, yaşadığı sağlık sorunlarından dolayı, 1976 yılından beri yürütmekte olduğu Küba'nın en yüksek yönetim organı olan Devlet Konseyi Başkanlığı görevini bırakan Fidel Castro'yu ziyaret edip etmeyeceği de merak konusu oldu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Latin Amerika Fidel Castro Küba Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title