Haberler

    Fenerbahçe'nin Sheffield ile Maç Yaptığı Stat Mezarlıkmış

    Güncelleme:

    Fenerbahçe'nin Sheffield ile oynadığı hazırlık maçından önce, karşılaşmanın oynandığı saha ile ilgili bir detay futbolculardan saklandı.

    Akşam gazetesi yazarı Alaattin Metin, Fenerbahçe ile Sheffield United arasında oynanan maçın detaylarını paylaştı, "Duyunca şaşırdım. İnanamadım. 2-3 ayrı kişiye sordum. Hepsi aynı şeyi anlattı. F.Bahçe'nin dün gece maç oynadığı Sheffield'ın stadı Bramall Lane'in üstü çim, altı ise mezarlık."

    Hiç şaşırmayın. 3.5 saatlik uçak yolculuğundan sonra Sheffiled'a geldik. Stat ile F.Bahçe'nin kamp yaptığı otel yan yana. Ersun Hoca ve Sheffield'lı yöneticilerle yürüyerek stada gittik. Çimlerin üzerinde gezindik. Ersun Yanal çimleri beğenmedi. Sohbet ederken Sheffiled'ın Türk yöneticisi Selahattin Baki, kulağıma eğilerek, "Abi şu anda bastığım çimlerin altı mezarlıkla dolu" dedi.

    MÜDÜR BİLE ANNE-BABASINI GÖMMÜŞ

    Gayriihtiyari; "Hadi canım" dedim. İnanmadığımı görünce Sheffiled'lı başka bir yöneticiyi çağırdı. O da aynı şeyi tekrarladı. Daha sonra başka bir dost bularak yine sordum. O da doğruladı, hatta Bramall Lane'in yanında müze var. Müze müdürünün babası ile annesinin de statta gömülü olduğunu söyledi. Sheffield'ın 30 Nisan 1985'te açılan stadı Bramall Lane'in nasıl mezarlık olduğunu sordum, anlattı. Olay şöyle imiş:

    ÜSTELİK STATTA GÖMÜLMEK DE BEDAVA

    Sheffield'ın kulübünü seven onunla yaşayan çok koyu taraftarları varmış. Bunlar da ölmeden önce "Beni Sheffield Stadı'na gömün" diye vasiyette bulunurlarmış. Ölenlerin cesetleri yakılıyor, daha sonra zemine çukurlar kazılarak külleri orada toprağa veriliyormuş. Zeminin tamamı ölülerin külleri ile dolu imiş. Hatta kale arkasının yanlarına da geçmiş. Üstelik mezarlar bedava, para ile değil.Sheffield'lı yöneticiler önümüzdeki günlerde bozulan zemini bakıma alacak. Hem yeni çim yapacaklar hem de boş olan mezar alanlarını işaretleyeceklermiş. Bramall Lane'e gömülmek isteyen kişilerin külleri, çimlerin en az 20 santim altında imiş.

    AZİZ YILDIRIM MEZARLIK YAPTIRSIN

    Sheffiled'ın Türk yöneticisi Selahattin Baki hem de tribünden gelen F.Bahçeli. Akşam sohbet ederken o da şöyle dedi: "Keşke bizim başkanımız Aziz Yıldırım da F.Bahçeliler'in gömüleceği bir F.Bahçe mezarlığı yapsa. Benden hazırlatması." Ancak bu haberi çarşamba günü Türkiye saati ile 19.00'da öğrendim. O gün yazmadım, çünkü rica ettiler. "Aman bunu futbolcular duymasın. Duygusal davranabilirler. Bizim oyuncular hassastır. Maçtan önce öğrenmesinler."

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Alaattin Metin Aziz Yıldırım Ersun Yanal Fenerbahçe Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title