Haberler

Nusret 2016 Davet Tatbikatı Türkiye Ev Sahipliğinde Başlıyor

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Nusret 2016 Davet Tatbikatının, Gürcistan, Katar, Kuveyt, Kore Cumhuriyeti, Lübnan gibi toplamda 16 ülkeden gözlemcinin katılımıyla icra edileceğini bildirdi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Nusret 2016 Davet Tatbikatının, Gürcistan, Katar, Kuveyt, Kore Cumhuriyeti, Lübnan gibi toplamda 16 ülkeden gözlemcinin katılımıyla icra edileceğini bildirdi. Tatbikatta, dost ve müttefik ülkeler ile NATO ve Türkiye'den yüzer ve uçar birlikler de yer alacak.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Nusret 2016 Davet Tatbikatının Türkiye'nin ev sahipliğinde bu yıl 25 Kasım-4 Aralık 2016 tarihleri arasında İzmir Körfezi'nde yapılacağını duyurdu. Tatbikata, dost ve müttefik ülkeler ile NATO ve Türkiye'den Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bağlısı yüzer ve uçar birlikler ile çeşitli ülkelerden gözlemciler katılacağı açıklandı. Bahreyn, Gürcistan, Katar, Kuveyt, Kore Cumhuriyeti, Lübnan gibi toplamda 16 gözlemci ve Romanya'dan iki karargah subayının katılacağı ifade edilen açıklamada, tatbikatın amacının, mayın harbi planlama, icra ve kıymetlendirme konularında eğitim olanağı sağlamak, farklı ülkelere ait mayın harbi unsurlarının birlikte çalışabilirliğini geliştirmek olduğu kaydedildi.

Tatbikatta, Türkiye'den 7 Mayın Avlama Gemisi, 1 Komuta-Kontrol Gemisi (Mayın Dökücü), 1 Korvet, 1 Karakol Gemisi, 1 Helikopter, 1 Mayın Toplama Botu, 1 Sualtı Savunma Görev Timi, 3 Sahil Güvenlik Botu, Hava Kuvvetleri Komutanlığından 2 F-16 uçağı ve 1 C-130 ulaştırma uçağı; NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu (SNMCMG-2) kapsamında ise Yunanistan'dan 1 Komuta Kontrol Gemisi, Almanya ve Türkiye'den birer Mayın Avlama Gemisinin yer alacağı da belirtildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Gürcistan Türkiye Katar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title