Haberler

Nusret-2014 Davet Tatbikatı

Tatbikat, Türkiye'nin ev sahipliğinde NATO ve Türkiye'den Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Sahil Güvenlik Komutanlığı yüzer ve uçar birliklerin ve çok sayıda ülkeden gözlemcilerin katılımıyla, 21 30 Kasım 2014 tarihlerinde İzmir Körfezi'nde icra edilecek.

NUSRET-2014 Davet Tatbikatı, Türkiye'nin ev sahipliğinde NATO ve Türkiye'den Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Sahil Güvenlik Komutanlığı yüzer ve uçar birliklerin ve çok sayıda ülkeden gözlemcilerin katılımıyla, 21-30 Kasım 2014 tarihlerinde İzmir Körfezi'nde icra edilecek.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın internet sayfasında yer alan duyuruda, tatbikatın amacının "katılan birlik ve komutanlıkların mayın harbinin planlama, icra ve kıymetlendirme konularında eğitimini sağlama, farklı ülkelerden katılan mayın harbi unsurlarının birlikte çalışabilirliğini geliştirme" olduğu belirtildi.

Tatbikata Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 1 korvet, 4 mayın avlama gemisi, 3 mayın tarama gemisi, 1 komuta-kontrol gemisi, 1 karakol botu, 1 deniz helikopteri, 1 mayın toplama botu, 1 sualtı savunma (SAS) görev timi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 2 görev uçuşu savaş uçağı ve 1 C-130 taktik nakliye uçağı, Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 2 sahil güvenlik botu katılacak.

Ayrıca NATO Daimi Deniz Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu (SNMCMG-2) kapsamında Türkiye, Almanya, Bulgaristan, İngiltere, İtalya ve Yunanistan'dan 5 mayın avlama gemisi ve 1 fırkateyn olmak üzere toplam 6 gemi, ABD, Azerbaycan, Bangladeş, Bulgaristan, Cezayir, Gürcistan, Kore Cumhuriyeti, Katar, Lübnan, Pakistan ve Şili'den toplam 17 gözlemci de tatbikata katılım sağlayacak. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı Türkiye İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title