Haberler

Nusrat"Mobil Oyunu Gençlerin İlgi Odağı Oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Çanakkale Savaşları'nın 100. yıl etkinlikleri kapsamında hayata geçirilen mobil oyun 'Nusrat', bir hafta gibi kısa bir sürede mobil marketlerin üst sıralarında yer almayı başardı.

Çanakkale Zaferi'nin en önemli simgelerinden biri olan Nusrat Mayın Gemisi'nin hikayesini anlatan mobil oyun özellikle gençler tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı.

1 HAFTA SONUNDA 20 BİN BARAJINI AŞTI

Bakanlığın özel ses ve görüntü efektleriyle hayata geçirdiği proje, mobil marketlerde, İlk haftanın sonunda 20 binin üzerinde yüklendi. Oyunun fragmanı da kısa bir sürede binlerce kişi tarafından izlenildi.

Yayınlandığı ilk günde Google'nin 'Global Top 500 En Yeni Uygulamalar' sıralamasına 284. sıradan giriş yapan oyunun 1 hafta içinde 'En iyi 24' sıralamasına girdiği öğrenildi. Android markette ve Apple Store'da kullanıcıların beğenisine sunulan mobil oyunun, gençlerin tarih bilincine katkı sağlaması hedefleniyor.

3 boyutlu mobil oyunun ilk bölümünde, elinde kalan son 26 mayını Çanakkale Boğazına döşeyerek düşman donanmalarına büyük kayıplar verdiren Nusrat Mayın Gemisi'nin bu tarihi görevi işleniyor. Diğer bölümlerde ise oyuncuların 18 Mart Deniz Muharebesi, Tekke Koyu Çıkarması, Kirte Köyü Muharebesi, Arıburnu Çıkarması ve Conk Bayırı gibi mücadeleleri başarıyla geçebilmesi amaçlanıyor.

Çanakkale, Sarıkamış, Sakarya, Malazgirt gibi tarihi olayların yıl dönümlerinde on binlerce genci bir araya toplayan ve imza attığı projelerle genç nesillerin tarih bilincinin daha da gelişmesini amaçlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın gelecek dönemlerde mobil dünyada daha sık yer alması bekleniyor.

YABANCI ÜLKELER DE BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR

3 boyutlu mobil oyun, mobil marketlere yüklendikten sonra ülke sınırları dışında da yoğun bir ilgiyle karşılandı.

"Nusrat", yüklendiği ilk haftanın sonunda, başta Almanya ve ABD olmak üzere Uluslararası alanda da birçok ülke tarafından ve farklı dillerde indirildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Zaferi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title