Haberler

Nusra Cephesi'nin Lübnanlı Askeri İdam Etmesi

Nusra Cephesi'nin dün gece idam ettiğini açıkladığı Lübnanlı askerlerden Ali Bazzal'ın doğduğu beldede silahlı bir grup yol kesti.

Nusra Cephesi'nin dün gece idam ettiğini açıkladığı Lübnanlı askerlerden Ali Bazzal'ın doğduğu beldede silahlı bir grup yol kesti.

Lübnan'ın güneyinde Nusra'nın idam ettiği Ali Bazzal'ın memleketi El-Bazaliyye beldesinde maskeli silahlı bir grup, yol keserek kimlik kontrolü yaptı. Ellerinde Kaleşnikof tüfekler taşıyan grup, Suriye'ye giden uluslararası karayolunda araçları durdurarak arama yaptı.

Öte yandan, bölge sakinleri Bazzal'ın evine taziye ziyaretlerinde bulundu.

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında ordu birlikleri ve "Suriye'den gelen silahlı gruplar" arasında Ağustos ayında çıkan çatışmaların ardından, Nusra Cephesi ve IŞİD militanları, bölgeden aşamalı olarak geri çekilirken, 20'den fazla askeri rehin almış, daha sonra 13'ünü serbest bırakmıştı. Nusra Cephesi, 20 Eylül'de ordunun kendilerine ait bazı noktaları hedef alması üzerine, asker Muhammed Hamiyye'yi öldürdüğünü açıklamıştı. Askerlerden Kemal el-Haciri'nin ise 1 Ekim'de Lübnan güvenlik güçlerine teslim edildiği bildirilmişti.

Nusra Cephesi, geçen hafta Ali Bazzal'ın hayatına karşılık "terör örgütlerine yardım ve yataklık" suçlamasıyla Lübnan'da tutuklu bulunan Cumana Humeyyid'in serbest bırakılmasını talep etmiş, dün gece ise Bazzal'ı idam ettiğini duyurmuştu. - Lübnan

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Lübnan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title