Haberler

Nusaybin Tutuklandı

"Nusaybin Belediye Başkanı Kaya, gözaltına alındı" haberine ek TUTUKLANDI Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın serbest bırakılmasına itiraz ederek Sulh Ceza Hakimliği'ne tutuklama isteminde bulunmasının ardından belediyedeki makamında gözaltına alınan Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya, sevk edildiği adliyede Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

"Nusaybin Belediye Başkanı Kaya, gözaltına alındı" haberine ek

TUTUKLANDI

Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın serbest bırakılmasına itiraz ederek Sulh Ceza Hakimliği'ne tutuklama isteminde bulunmasının ardından belediyedeki makamında gözaltına alınan Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya, sevk edildiği adliyede Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Başkan Kaya'nın tutuklanmasının ardından daha önce adli kontrol kararıyla serbest bırakılan DBP Nusaybin İlçe Başkanı Zeynep Algan da polis tarafından gözaltına alınarak, götürüldüğü adliyede tutuklandı.

"KENDİMİZİ, KENTİMİZİ BERABER YÖNETECEKTİK"

Mardin'in Nusaybin İlçesi Belediye Başkanı Sara Kaya, tutuklanmadan önce polis ekiplerinin geldiği belediye binasından çıkışında açıklama yaptı. Kaya, öz yönetim ve özerklik üzerine kendileri dava açıldığını belirterek, "Mart 2014 yerel seçimlerine giderken halkımızı, kendimizi ve kentimi beraber yönetme kararı vermiştik. Biz katılımcı bir belediyecilik yapacaktık. Biz öz yönetimle özgür kimliğe gidecektik. Maalesef AKP bunu hazmetmedi. Ama şunu iyi bilsinler ki asla ve asla halkımıza verdiğimiz sözümüz üzerinde duracağız. Biz belediyeyi iki eş başkan ve belediye meclisiyle yönetmeyecektik. Biz halkımıza soracaktık. Partimizin tüzüğünde ve seçim bildirgesinde olan şekliyle yönetecektik. Nasıl AKP'nin kendi tüzüğü ve bildirgesi varsa, partimiz de böyle bir bildirge hazırlamıştı. Nusaybin'i Nusaybin halkına teslim ediyoruz" dedi.

Kaya, tutuklandıktan sonra adliye çıkışında partililer tarafından slogan ve alkışlarla karşılandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Bekir Kaya Sara Kaya Nusaybin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title