Haberler

Nusaybin'deki Terör Saldırısı

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Yılmaz'ın, ailesinin ısrarına rağmen, silah arkadaşlarının hakkını yememek için iznini uzatmayarak hafta sonu görevine döndüğü bildirildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Yılmaz'ın, ailesinin ısrarına rağmen, silah arkadaşlarının hakkını yememek için iznini uzatmayarak hafta sonu görevine döndüğü bildirildi.

Şehit Yılmaz'ın (24) cenazesi, memleketi Samsun'un Havza ilçesine getirildi.

Amasya-Merzifon Havalimanı'ndaki karşılamanın ardından cenaze aracına konulan şehidin naaşı, daha sonra karayoluyla Havza'nın Aslançayır Mahallesi'ndeki dedesi Dursun Yılmaz'a ait evin önüne götürüldü.

Burada babası Mecit, annesi Zeliha, işitme engelli ağabeyi Kadir Yılmaz ile ablası Semra Savran ve yakınları, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Arkadaşlarının hakkını yememek için iznini uzatmadı

Ankara'da Diyanet İşleri Başkanlığında çalıştığı öğrenilen baba Mecit Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun bir haftalık izinli geldiğini, hafta sonu yeniden görev yerine döndüğünü belirtti.

Yılmaz, "İzni bitti. Tekrar izin istemedi. 'Oğlum rapor al' dedim. 'Baba rapor almayayım. Oradaki arkadaşların hakkını yemiş olurum. Orada da izne gidecek arkadaşlarım var' dedi. Biz biraz daha kalmasını istedik. Hem imtihanı vardı hem de yeni araba almıştı. Hatta cumartesi havalimanına geldiğinde Mardin uçağı kaçmıştı. Biz Diyarbakır'a fark vererek bilet aldık. Diyarbakır'dan Mardin'e taksiyle geçtiler." ifadelerini kullandı.

Oğluyla şehit olmadan kısa süre önce görüştüğünü dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Dün saat 11 gibi haberlere baktım, patlama oldu. Mesaj çektim. 'Baba patlama önümüzde var ama bizi etkilemedi' dedi. İkinci patlamada 'Biz ilerliyoruz baba, şu an müsait değilim. Akşam görüşürüz' dedi. Bir daha da ses soluk çıkmadı. Akşam saat 7 gibi evin önünde polisler tur attı. Ben 'Asker şehit olsa asker gelir, demek ki polis şehit oldu ki polisler geldi' dedim. Daha sonra akşam saat 8.30'da askerler de geldi. Haberi verdiler."

Ablasından tabutu için Türk bayrağı istedi

Kardeşinin şehit olacağının içine doğduğunu anlatan abla Savran ise şunları kaydetti:

"'Abla gel de seni son kez bir göreyim, ne olur ne olmaz' dedi. 'Bir daha görüşemeyiz' dedi. Ben de 'Tamam ablam' dedim, geldim. Gece 2'ye kadar oturduk, konuştuk. 'Abla bayrak var mı sizde?' dedi. 'Yok ablam, ne yapacaksın bayrağı' dedim. 'Tabutuma sermek için büyük bayrak lazım. Olmazsa ben alayım sana vereyim. Sen sakla onu' dedi. Ona da fırsat olmadı. Üç gün vakit geçirdik. İçine doğmuştu. Diyordu, 'Abla ben Sur'dan Nusaybin'e gidersem şehit olurum' diyordu."

Ailenin 3 çocuğundan en küçüğü şehit Yılmaz'ın bekar olduğu, ailesiyle Ankara'da yaşadığı ve 7 ay önce jandarma uzman onbaşı olduğu öğrenildi.

Şehit Muhammet Yılmaz'ın cenazesi, ikindi namazından sonra Aslançayır Mahallesi'ndeki aile kabristanında toprağa verilecek.

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonda, teröristlerce kullanılan bir binadaki arama sırasında, tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 asker şehit olmuş, 6 asker yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammet Yılmaz Mecit Yılmaz Nusaybin Mardin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title