Haberler

Nusaybin'deki Terör Operasyonu

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden operasyonda şehit olan Astsubay Adil Yurtoğlu için tören düzenlendi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden operasyonda şehit olan Astsubay Adil Yurtoğlu için tören düzenlendi.

70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, özgeçmişi okundu ve dua edildi.

Yarbay Kubilay Karadeniz, törende yaptığı konuşmada, terör örgütünün vatandaşı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak, masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi öldürerek kirli yüzünü tekrar gösterdiğini belirtti.

Mücadelenin artan kararlılıkla süreceğini vurgulayan Karadeniz, "Hukuku, insan temel hak ve özgürlüklerini dilinden düşürmeyen ancak devletimizin sunduğu tüm imkanlardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar, Türkiye Cumhuriyeti devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir." dedi.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duanın ardından şehidin naaşı Ankara'ya gönderildi.

Törene,7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Vali Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ve Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Nusaybin'de devam eden terör operasyonunda PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu yaralanan Yurtoğlu, kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesi'nde müdahaleye rağmen şehit düşmüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Karadeniz Nusaybin Mardin Politika Güncel Haberler

title