Haberler

Nusaybin'deki Patlamada Yaralanan 2 Kardeş Hayatını Kaybetti

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde yerde buldukları cismi kurcalarken meydana gelen patlamada ağır yaralı olarak Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kardeşlerden 3 yaşındaki Havin Güneş dün akşam, 5 yaşındaki Fatih Güneş ise bu sabah doktorların çabasına rağmen hayatlarını kaybetti.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde yerde buldukları cismi kurcalarken meydana gelen patlamada ağır yaralı olarak Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kardeşlerden 3 yaşındaki Havin Güneş dün akşam, 5 yaşındaki Fatih Güneş ise bu sabah doktorların çabasına rağmen hayatlarını kaybetti.

Nusaybin Abdulkadir Mahallesi Umut Sokak'ta oturan ve dün öğlen saatlerinde buldukları cismi kurcalarken meydana gelen patlamada ağır yaralanan Fatih Güneş ve kardeşi Havin Güneş, Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak doktorların çabasın arağmen Havin Güneş dün akşam yaşamını yitirdi. Bugün sabah saatlerinde ise Fatih Güneş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Her iki kardeş bugün Nusaybin ilçesinde toprağa verilecek.

GÜNEŞ KARDEŞLER TOPRAĞA VERİLDİ

Nusaybin'de buldukları cismin patlaması sonucu hayatlarını kaybeden Havin (3) ve Fatih Güneş'in (5) ailesi bugün sabah saatlerinde hastaneye gelerecek çocuklarının cesetlerini teslim aldı. Kalabalık bir vatandaş topluluğu ile birlikte cenazeler Moris Mezarlığı'na getirildi. Dini vecibeleri yerine getirilidkten sonra Güneş kardeşlerin cesetleri, gözyaşları arasında burada toprağa verildi.

Bu arada 16 Nisan'da yapılacak referandum çalışmaları kapsamında Nusaybin'e gelen HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir, Mardin Milletvekilleri Mithat Sancar ve Erol Dora, Batman Milletvekili Saadet Becerikli, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, DBP PM üyesi Ali Ürküt'ten oluşan HDP heyeti, Güneş kardeşlerin ölümü üzerine programını iptal ederek cenaze törenine katıldı. HDP Sözcüsü Osman Baydemir, mezarlıkta baba İdris Güneş'e sarılarak başsağlığı ve sabır diledi.

"BU TOPRAKLAR ÜZERİNDE YAŞANAN ZULÜM VE BELADIR"

Mezarlıkta Kürtçe konuşan HDP sözcüsü Baydemir, yaşananların zulüm ve bela olduğunu belirterek, "Bugün bu toprakların üzerinden büyük bir bela ve zulüm var. Zulüm ve bela nedir? Zulüm ve bela bu iki günahsız sabinin katledilmesidir. Bu iki sabinin mahşerde ailesine ve halkına su taşıyacaklarına inanıyorum. ya Rabbim aileye sabır ver. ya Rabbim bu zulmü kabul etme. ya Rabbim kim ki bu topraklara zulüm yapıyorlarsa, kim ki anneleri öldürüyorsa, kim ki çocukları öldürüyorsa onların ağzına gem vur. Zulümlerini bu toprakların üzerinden çeksinler. Akıbetleri de bütün zalimlerin akıbetleri gibi olsun. Ailemize, halkımıza başsağlığı diliyoruz. Buna sebep olanların yargılanması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

HDP REFERANDUM ÇALIŞMASINI İPTAL ETTİ

HDP heyeti, daha sonra Nusaybin ilçe binasına geçerek halka programlarını iptal ettiklerini duyurdu. Burada HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ve HDP Sözcüsü Baydemir kısa birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından HDP heyeti, Kızıltepe İlçesi'ndeki programa katılmak üzere Nusaybin'den ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Güneş Nusaybin Mardin Havin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title