Haberler

Nusaybin'de Teslim Olan 25 PKK'lıyı Kadın Terörist İkna Etmiş

Güncelleme:

Mardin'in Nusaybin ilçesinde dün teslim olan 25 teröristin sorgusu sürüyor. Teröristleri teslim olmaya daha önce teslim olan kadın terörist ikna etmiş.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristler tarafından kazılan bomba tuzaklı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve ilçedeki PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi kapsamında başlatılan operasyon devam ederken, dün Fırat mahallesinde kıstırılınca teslim olan 6'sı kadın 25 PKK'lının sorgusu devam ediyor.

25 TERÖRİST TESLİM OLMUŞTU

Nusaybin ilçesinde kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için polis ve askerin müşterek 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra başlattığı operasyon sürüyor. Operasyon kapsamında şiddetli çatışmalar yaşanırken, dün Fırat Mahallesinde kıstırılan 6'sı kadın 25 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim oldu.

KADIN TERÖRİST ARKADAŞLARINI İKNA ETMİŞ

PKK'lıların toplu halde teslim olmaları ile ilgili şimdiye kadar resmi olarak detaylı açıklama yapılmazken, güvenlik kaynakları, önce bir kadın PKK'lının yapılan "Teslim ol" çağrıları üzerine teslim olduğunu ve kendilerine güvence verilmesi durumunda arkadaşlarının da teslim olacağını söylediği öğrenildi. Devletin ve güvenlik güçlerinin teslim olanları adalet karşısına çıkaracağı sözü vermesi üzerine kadın PKK'lının gidip diğer arkadaşlarını da getirdiği ve böylelikle 25 PKK'lının toplu olarak teslim olduğu öğrenildi.

SORGU SÜRÜYOR

Nusaybin'de ilk kez bu kadar toplu bir teslim olma gerçekleşirken, terörister üst aramasından geçirildikten sonra ilçedeki kapalı spor salonuna götürüldü. Burada sağlık kontrolünden geçirilen PKK'lılar, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. PKK'lı teröristlerin sorgularının gözaltı süresi olan 4 gün boyunca sürmesi bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nusaybin 14 Mart Mardin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi?
500

Yorumlar (103)

Hürdawa:

Söz konusu Vatan ise Merhamet haramdır

49
10
yanıtYanıtla
Dawar:

satılmış Dawar

yanıt10
yanıt20
razor:

VURUN ABİ NİYE TESLİM ALDINIZ Kİ ZORUMA GİDİYOR

40
6
yanıtYanıtla
adem reis..:

sıkın kafalarına

26
20
yanıtYanıtla
.:

kaçının elinde asker polis kanı var ??? kaç aileye ateş düşürdü bu itler . . . . GEREĞİNDEN FAZLA MERHAMET VATANA İHANETTİR . Bu ülkede şu HAİNLERİN 10 DA 1 i kadar düşünülmedi GAZİLER

36
4
yanıtYanıtla
ÖZDİYARBAKIRLI KÜRT:

ASKER VE POLİS SİVİLİ ÖLDÜRÜYOR DİYORLAR. . ALIN O KÖR GÖZLERİNİZ BİR DAHA KÖR OLUR İNŞALLAH. . WALLAHİ CIMBIZLA TERÖR AYIKLIYOR BU TSK. . İSTERSE 2 TANE F16 GÖNDERİR BU İŞİ 1 GÜNDE HALLEDER. AMA SİVİLİN ARASINA KARIŞMIŞ HAİNLER. . BU YÜZDENDE YÜZLERCE ASKER POLİS ŞEHİT OLUYOR. . ALLAH SİZİ YK ETSİN HDPKK. .

32
7
yanıtYanıtla
dewij:

pislik herif

yanıt1
yanıt13
sibeta:

lan gardaş helal olsun sana be . . allah senden razı olun . .

yanıt13
yanıt0
ÖZBEÖZAMEDLİ:

kaşmer kaşmer öz d bakırlı rumuzu çakkal boş mahlo

yanıt3
yanıt8
21:

Amed değil lo DİYARBEKİR. Bunu o minik aklınıza kazınayacağız

yanıt1
yanıt0
Tüm 103 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title