Haberler

Nusaybin'de Suriye Sınırına Kazılan Hendek 500 Metreye Ulaştı

Güncelleme:

Mardin ile hemen karşısında bulunan Suriye'nin Kamışlı kenti arasındaki Türk askerlerinin kazdığı hendek 500 metreye ulaştı.

Mardin'in Nusaybin İlçesi ile hemen karşısında bulunan Suriye'nin Kamışlı kenti arasındaki sınır bölgesinin Türk askerleri tarafından kazılan hendek 500 metreye ulaştı. Askerler bölgede güvenlik önlemleri alırken, sınır karakollarına radar ve tankların konuşlandırıldığı görüldü.

BİR HAFTADA 500 METREYE ULAŞTI

Suriye'nin Kamışlı kentinin hemen karşısında bulunan Nusaybin İlçesi'nde sınırdaki mayınlı bölgeye Türk askerleri tarafından bir hafta önce hendek kazılmaya başlandı. Nusaybin ile Şırnak'ın Cizre ilçesi arasında bulunan ve daha önce yapılan ancak açılmayan yeni Nusaybin Sınır Kapısı kesiminde başlanan hendek kazma çalışmaları iş makineleri eşliğinde sürüyor. 2 metre genişliğinde ve 3 metre derinliğindeki hendek, bir haftada yaklaşık 500 metreye ulaştı.

ASKERLER KUŞ UÇURTMUYOR

Hendek kazma çalışmaları devam ederken, bölgede Türk askerlerinin zırhlı araçlarla güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Hendeğin, Suriye'deki is savaş yüzünden güvenlik amaçlı kazıldığı ve yasa dışı geçişlerin önlenmesinin de önüne geçmek olduğu öğrenildi. Nusaybin ile Kamışlı arasına Şubat ayında da Kızıltepe ilçesi yönüne hendek kazılmıştı. 2 metre genişlik ve 3 metre derinliği olan hendek, yaklaşık 1 kilometreyi bulmuştu.

ALARM DURUMU VAR

Önlemlerin üst seviyeye çıkarıldığı Suriye sınırında bulunan Demirtepe Sınır Karakolu'nda ise önlemlerin üst seviyede olduğu görüldü. Karakol çevresine radar, uzun menzilli toplar ve tankların yerleştirildiği görüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nusaybin Mardin Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (8)

dara:

Hendekleri . . Bariyerleri . . Çukurları . . . Tuzakları Ancak Kürtlerin Arasına Kurarsınız. . . İŞİD Din Kardeşinizle Aranıza Engel Koydukları İçin Kürtlere Çok Kızgınsınız. .

9
13
yanıtYanıtla
123:

pis faşist kürt. ancak etek giyip kaçmayı bilirsiniz siz.

yanıt31
yanıt4
Birisi:

Görende şavaşGörende savaş kazandık zannedecek. Ulan hendekle savaş kazansa filistin kazanırdı. Tırt yorumlar. Kendinize gelin. . .

yanıt1
yanıt2
Birisi:

Görende savaş kazandık zannedecek. Ulan hendekle savaş kazansa filistin kazanırdı. Tırt yorumlar. Kendinize gelin. . .

yanıt1
yanıt2
polat ALEMDARmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

yürü be ışte türklerin gücü

15
4
yanıtYanıtla
Birisi:

Görende savaş kazandık zannedecek. Ulan hendekle savaş kazansa filistin kazanırdı. Tırt yorumlar. Kendinize gelin. . .

yanıt1
yanıt2
Birisi:

Görende savaş kazandık zannedecek. Ulan hendekle savaş kazansa filistin kazanırdı. Tırt yorumlar. Kendinize gelin. . .

yanıt1
yanıt2
Adınızı Yazın:

sıkıyorsa gelsin işid türkiyeye param parca olur israil uşagına ülkemizde yer yok

5
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title