Haberler

Nusaybin'de Sokağa Çıkma Yasağıyla İlgili Açıklama

Mardin merkezine bağlı Artuklu ilçesindeki Karayolu Parkında bir araya gelen Mezopotamya Eczacı Hareketi üyeleri, Nusaybin’de uygulanan sokağa çıkma yasağıyla ilgili açıklama yaptı.

Mardin merkezine bağlı Artuklu ilçesindeki Karayolu Parkında bir araya gelen Mezopotamya Eczacı Hareketi üyeleri, Nusaybin'de uygulanan sokağa çıkma yasağıyla ilgili açıklama yaptı. Gurup adına açıklama yapan Mezopotamya Eczacı Hareketi Sözcüsü Tevfik Aydın, Temmuz ayından bu yana bölgede yaşanan çatışma ortamı ve sokağa çıkma yasaklarından dolayı halkın en temel insani haklardan mahrum kaldığını söyledi. Sokağa çıkma yasağı boyunca can güvenliği endişesi ile eczacılar ve eczane çalışanlarının iş yerlerine ulaşamayıp eczanelerini açık bırakamadığını ifade eden Aydın, "Nusaybin Kaymakamlığının aldığı kararla 13 Kasım Cuma günü saat 21.00'den beri Nusaybin'de uygulanan sokağa çıkma yasağı bugün itibari ile 10. gününe girmiştir. Nusaybin'de yasağın başladığı saatlerden şimdiye kadar halkın sağlık hizmetine ve ilaca ulaşması olağanüstü koşullarda yürütülmektedir. Uygulanan sokağa çıkma yasağının sebep olduğu can güvenliğinden dolayı nöbetçi eczaneler dahil Nusaybin'deki hiç bir eczane ilaç sunum hizmeti verememektedir. Nusaybin Devlet Hastanesi yönetiminin talebi ve desteği ile hastane içinde, bir odada geçen pazar gününden beri Nusaybinli eczacı meslektaşlarımız halka gönüllü olarak seyyar eczane hizmeti vermektedir. Sürdürülebilir ve sağlıklı olmayan bu yöntemle halkın ilaca ulaşmasının sağlanması mümkün değildir" dedi.

Aydın, Nusaybin'deki durumun bir an önce düzelmesi gerektiğini sözlerine ekledi. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mezopotamya Nusaybin Mardin Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title