Haberler

Nusaybin'de Sokağa Çıkma Yasağının Kısmen Kaldırılması

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör saldırıları nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasıyla vatandaşlar, yaralarını sarmaya çalışıyor.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör saldırıları nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasıyla vatandaşlar, yaralarını sarmaya çalışıyor.

Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle 14 Mart'tan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Yeni Turan, Yeşil Kent, Mor Yakup, 8 Mart, Gırnavas, Devrim, Selahaddin Eyyubi, Çatalözü, İpekyolu ve Barış mahallesinde oturan vatandaşlar ev ve iş yerlerini temizliyor.

Bazı vatandaşlar belediyeye bağlı temizlik görevlilerinin çalışmadığını kaydederek, bu duruma tepki gösterdi.

DEDAŞ ekipleri de kent merkezinde onarım çalışmalarına başladı.

Mardin Valiliği bünyesinde kurulan zarar tespit komisyonu, ilçe merkezinde iş yerlerinde zarar tespit çalışması yapıyor.

Nusaybin Cizre karayolu da ulaşıma açıldı.

Terör mağdurlarına kira yardımı

Nusaybin Kaymakamı Murat Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yasağın kaldırılmasıyla vatandaşların mağdur olmaması için her türlü hazırlıkları yaptıklarını söyledi.

Terör mağdurları için kriz masaları oluşturulduğunu aktaran Sarı, patlayıcıların imhası, arama tarama faaliyetlerinin devam ettiği ve etrafı telle çevrili Abdülkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerde oturan vatandaşlar için kriz masası kurulduğunu bildirdi.

Kriz masasında hasar tespit ve zarar tespit komisyonları kurulduğunu kaydeden Sarı, şöyle dedi:

"Evleri yasaklı mahallelerde kalan vatandaşlarımızın, kriz masasına başvurarak kayıt yapmaları halinde ev kiralarını karşılayacağız. 6 mahallede evleri bulunan vatandaşlarımız yapılacak ön incelemeden sonra eşyalarının tahliyesine yardımcı oluyoruz. Başka yerleşim yerlerinde ikamet eden vatandaşlarımız da bulundukları yerdeki Kaymakamlıklara başvurarak kira yardımlarını alabileceklerdir. Devlet olarak vatandaşlarımızın yanındayız. Her türlü ihtiyacını karşılamak için var gücümüzle çalışıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Nusaybin 14 Mart Mardin PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli? 2024 YKS NE ZAMAN? YKS'ye kaç gün kaldı? TYT- AYT- YDT hangi tarihte yapılacak? Survivor'da Yaman mı elendi? 2024 Survivor All Star'da eleme öncesi adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title