Haberler

Nusaybin'de Olaylı Işid Protestosu

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde IŞİD militanlarının PKK'nın Suriye'deki kolu PYD denetiminde bulunan Kobani'ye saldırıları, sınırda yapılan yürüyüşle protesto edildi.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde IŞİD militanlarının PKK'nın Suriye'deki kolu PYD denetiminde bulunan Kobani'ye saldırıları, sınırda yapılan yürüyüşle protesto edildi. Nusaybin Belediye Başkanı DBP'li Sara Kaya, herkesi silahlanıp Kobani'ye gitme çağrısında bulundu.

Nusaybin'de DBP Gençlik Meclisi, Kobani'ye saldıran IŞİD'i protesto etmek için Suriye sınırına yürüyüş düzenledi. Esnaf protesto yürüyüşü nedeniyle işyerlerini açmadı. Aralarında Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya'nın da bulunduğu kalabalık grup, DBP ilçe binası önünden IŞİD aleyhine sloganlar atarak Suriye sınırına yürüdü.

Sınırın sıfır noktasında güvenlik güçlerinin zırhlı araçlarla önlem aldığı protesto gösterisine katılanlara parti otobüsünden hitap eden Belediye Başkanı Sara Kaya, "Kobani düşerse, Nusaybin düşer. Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Herkesin silahını alıp Kobani'ye gitmesi çağrısında bulunuyorum" dedi.

Sınırdaki kalabalık protesto gösterisinin ardından dağılırken bir grup, güvenlik güçlerine taşlı saldırıda bulundu. Bir grup da ilçe merkezindeki Mitanni Kültür Merkezi önünde barikatlarla yol kapattı. Polis, her iki gruba da gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Bir süre devam eden olaylarda saldıran gruplar ara sokaklara kaçarak dağıldı. Polis, ilçede aldığı geniş güvenlik önlemlerini sürdürüyor. - Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nusaybin Mardin Kobani Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title