Haberler

Nusaybin'de 'Gönüllü' İhanet! PKK'ya Her Şeyi Tek Tek Anlatmışlar

Güncelleme:

Nusaybin'de 4 UMKE gönüllüsünün PKK'ya bilgi aktardığı belirlendi. Nereye operasyon yapılacağını ve hangi evde EYP imha edildiğini örgüte haber veren hainler, görevden atıldı.

Mardin Nusaybin'i teröristlerden temizlemek için operasyonlar devam ederken, bazı hainlerin PKK'ya bilgi verip operasyonları sekteye uğratmaya çalıştığı belirlendi. Afet ve acil durumlarda gönüllü sağlıkçıların görev yaptığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'ne (UMKE) kayıt yaptıran bazı terör örgütü yandaşı sağlıkçıların, örgüte bilgi sızdırdığı belirlendi.

PKK İLE BAĞLANTILARI VARMIŞ

İstihbarat birimleri UMKE'de görevli 4 sağlıkçının PKK ile bağlantılı olduğunu tespit etti. Bu görevlilerden ikisinin PKK, birinin YDG-H, diğerinin ise MLKP bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

HER ŞEYİ TEK TEK ANLATMIŞLAR

PKK yandaşlarının; güvenlik güçlerinin nereye operasyon yapacağı, kaç personel oldukları, hangi evde EYP imha ettikleri gibi bilgileri sızdırdığı tespit edildi. İstihbaratın tespitleri üzerine soruşturma başlatıldı.

GÖREVDEN ATILDILAR

Soruşturma kapsamında terör örgütü PKK'ya yardım ettikleri belirlenen 4 UMKE gönüllüsü sağlıkçı görevden uzaklaştırılıp haklarında adli işlem başlatıldı. Öte yandan Nusaybin'de bugüne kadar 383 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda 62 güvenlik görevlisi ise şehit düştü. (Kaynak: Akşam)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Nusaybin Mardin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title