Haberler

Nusaybin'de Dinamit Lokumu Yüklü Kamyon Mayınlı Alana Girdi

Güncelleme:

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde dinamit lokumu ve gübre yüklü bir kamyon, sürücüsünün uyumasıyla yoldan çıkıp Suriye sınırındaki mayınlı alana girdi.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde dinamit lokumu ve gübre yüklü bir kamyon, sürücüsünün uyuması üzerine yoldan çıkıp Suriye sınırındaki mayınlı alana girdi. Yaklaşık 50 metre mayınlı arazide yolalan kamyon, olay yerine gelen jandarma ekipleri nezaretinde vinçle alandan çıkarıldı.

BİR ANLIK UYKU, KAMYONUN MAYINLI ARAZİYE GİRMESİNE NEDEN OLDU

Mersin'den gelen ve dinamit lokumu ile gübre yüklü, Emin Filiz yönetimindeki 63 E 8696 plakalı kamyon Şırnak'a giderken, Nusaybin yakınlarında Suriye ile Türkiye arasındaki mayınla alana girdi. Sürücü Emin Filiz'in bir anlık uyumasıyla birlikte, kamyon girdiği mayınla arazide yaklaşık 50 metre yolaldıktan sonra durabildi. Hafif yaralanan sürücü Emin Filiz, panik halde jandarma ekiplerini cep telefonla arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen jandarma ekiplerinin çağırdığı çekici ile kamyon, jandarma ekiplerinin yaptığı mayın kontrolünden sonra İpekyolu'na çekildi.

SÜRÜCÜ, KORKU DOLU ANLARI ANLATTI

Yaşadığı korku dolu anlatan sürücü Emin Filiz, mayınla alanda 4 saat beklemek zorunda kaldığını belirterek, "Bir anlık gözüm kapanmış olsa gerek. Bir anda kamyonun mayınla arazide olduğunu gördüm. Durdurdum aracı ve jandarmayı arayarak yardım istedim. Karakol ekibi geldi ancak bomba imha ekipleri, Mardin'den 4 saat sonra ancak ulaştı. Bunların yaptığı kontrolden sonra çekici ile kamyona anayola çektik" dedi. Anayola çekilen dinamit lokumu ve gübre yüklü kamyon, daha sonra Bölge Trafik Şube Müdürlüğü bahçesine çekildi. Kamyondaki dinamit lokumu ve gübrenin Şırnak'ta nereye yada kime götürüldüğü ise açıklanmadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nusaybin Şırnak Suriye Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title