Haberler

Nusaybin'de 6 Muhtardan, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a 'Sağlam Ev' Dilekçesi

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde sokağa çıkma yasağının devam ettiği 5 mahallenin muhtarı ile muhtarlar derneği başkanı, sıkıntıları ile ilgili Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlara dilekçe yazdıklarını ve bu dilekçeleri Mardin Valiliğine teslim edeceklerini söyledi.

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde sokağa çıkma yasağının devam ettiği 5 mahallenin muhtarı ile muhtarlar derneği başkanı,  sıkıntıları ile ilgili Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlara dilekçe yazdıklarını ve bu dilekçeleri Mardin Valiliğine teslim edeceklerini söyledi.

Nusaybin İlçesi Muhtarlar Derneği Başkanı Abdurrezak Yusma ile Dicle, Abdulkadirpaşa, Fırat, Kışla ve Yenişehir Mahalle Muhtarları bir araya gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'na verilmek üzere hazırladıkları dilekçelerin içeriğini paylaştı. 6 muhtarın imzasını taşıyan dilekçede, Nusaybin'de toplam 15 mahalle bulunduğu, 14 Mart 2016 tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının 25 Temmuz 2016'da kısmen kaldırıldığı ve 6 mahalledeki yasağın hala sürdüğü belirtildi. Yasağın devam ettiği mahallelerde çoğu ev ve iş yerlerinin büyük hasar gördüğü vurgulanan dilekçede Abdulkadir Paşa Mahallesi'nde 750, Fırat Mahallesi'nde 450, Dicle Mahallesi'nde 850, Yenişehir Mahallesi'nde 350, Kışla Mahallesi'nde de yaklaşık 300 ev ve işyerinin hasar görmediği kaydedildi.

'HALKIN SAĞLAM EVLERE GİTMESİ SAĞLANSIN'

Mahallelerde sağlam olarak toplam 2 bin 700 ev ve işyerinin bulunduğu kaydedilen dilekçede şu ifadelere yer verildi:

"Şu anda yasaklı bölgede 2 bin 700 ev var olup, bu 2 bin 700 aile demektir. Bu aileler değişik yerlerde perişan ve muhtaç bir şekilde yaşamaktadır. Devlet vakfından 2 bin 700 aileye 500'er lira kira bedeli ödenmekte olup, bu da devlete büyük bir külfet getirmektedir. Bizim isteğimiz acilen yasaklı bölgede hiç hasar görmemiş yerlerin halka açılması ve halkın evlerine gitmesinin sağlanmasıdır."

Muhtarlar, hazırladıkları dilekçeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na iletilmek üzere Mardin Valiliği'ne teslim edeceklerini söyledi.

- Nusaybinmardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yenişehir Nusaybin Mardin Dicle Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title