Haberler

Nürnberg Uetd ?den Kuzey Bavyera CHP Birliğine Ziyaret

Nürnberg UETD 'den Kuzey Bavyera CHP Birliğine ziyaret

Geçtiğimiz hafta eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı Nürnberg'de ağırlayan Avrupa Türk Demokratlar Toplumu Nürnberg derneği idare heyeti, ( UETD ) Merkezi Nürnberg'de bulunan Kuzey Bavyera CHP Birliği Bürosuna bir nezaket ziyaretinde bulundu. İki ayrı parti kuruluşu olan taraflar, Avrupa'daki seçimlere yoğun iştirak için müşterek çalışma yapacakların açıkladılar. Uzak bölgeler için birlikte otobüsler kaldırılacak ve ortak problemler için işbirliği yapılacaklar.

TAM KADRO ZİYARET, TAM KADRO KARŞILAMA

UETD Başkanı Yılmaz Deliduman,2.Başkan Orhan Orhan, Başkan Yardımcısı Ümit Kelepir, Sekreter Merve Matur, Kadın Kolları Başkanı Ebru Şahin ve idare heyeti üyesi Erkan Şahin olmak üzere tam kadro olarak ziyarete gelirken, onları CHP Kuzey Bavyera Birliği Başkanı Yaşar Yuvanç, 2.Başkan Mehmet Musauncuoğlu, Halkla ilişkiler sorumlusu Ramazan Bekçioğlu, Sayman Okşan Atay, Gençlik Kolları sorumlusu Hüseyin Eren, üye Abdullah Oluk olarak tam kadro karşıladılar.

AMAÇ PARTİLER ÜSTÜ ORTAK SORUNLAR

UETD Başkanı Yılmaz Deliduman, ziyaret amaçlarının partiler üstü sorunları halletmek olduğunu belirterek, Nürnberg'de çok farklı bir şekilde topluma hizmet verme gerekliliğini duyduklarını anlatarak, şöyle konuştu 'Toplumlar aslında birbirinden farklı değil. Sadece siyaset farklı uçlarda gezdiği için insanlar birbirlerini kırabiliyor. Bu algıyı kırmak istiyoruz. Elimizden geldiğince topluma faydalı olacağız.'

'ORTAK SORUNLAR İÇİN VARIZ'

CHP Kuzey Bavyera Birliği Başkanı Yaşar Yuvanç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, birlikte olursak, ortak sorunlarımızı aşacağımıza bizde inanıyoruz. Karşılıklı diyaloglarla seçimlere yoğun katılım için birlikte hareket edebiliriz diye konuştu. Yaşar Yuvanç Almanya'da 1 milyon 600 bin seçmen olduğuna dikkat çekti ve seçimler zamanı uzak bölgeler için birlikte otobüs kaldırılabileceğini dile getirerek, 'toplum yararına olan her harekatta varız' dedi.

THY BİLETİ VE KONSOLOSLUK HARCLARI UCUZLASIN

İki heyetin görüşmesinde THY biletlerinin ucuzlatılması, konsolosluk harçlarının indirilmesi gibi konularda da birlikte çalışılması hakkında mutabakata varılırken, en yakın zamanda tekrar bir araya gelinmesi kararlaştırıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekir Bozdağ Bavyera Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title