Haberler

Nürnberg-Fürth Türk Tiyatrosu 40.yılını Kutladı

Nürnberg-Fürth Türk Tiyatrosu 40.yılını kutladıTaner Tüzün Nürnberg, 26 Nisan (DHA) 1976 yılında Necati Cumalı'nın 'Nalınlar' adlı oyunu ile perdelerini açan Nürnberg-Fürth Türk Tiyatrosu ( NFTT ) 40.yılını Nürnberg Villa Leon kültür evinde sergilediği Dinçer Sümer'in yazdığı ' Eski Fotoğraflar ' adlı oyun ile kutladı.

Nürnberg- Fürth Türk Tiyatrosu 40.yılını kutladı

Taner Tüzün Nürnberg, 26 Nisan (DHA) 1976 yılında Necati Cumalı'nın 'Nalınlar' adlı oyunu ile perdelerini açan Nürnberg-Fürth Türk Tiyatrosu ( NFTT ) 40.yılını Nürnberg Villa Leon kültür evinde sergilediği Dinçer Sümer'in yazdığı ' Eski Fotoğraflar ' adlı oyun ile kutladı.

İlgi gören iki perdelik oyunda rol alan Melike Andaç, İshak Ozanoğlu, Tahsin Karayazı, Yasemin Schmidt, Murat Tonk mükemmel oyunları ile herkesi büyülediler. Tiyatronun kurucusu ve oyunun yönetmeni Süleyman Apaydın, NFTT'nin Almanya'da ilk Türk tiyatrosu olma özelliğini taşıdığını belirterek, vatandaşlarımızın kültürel benliğini korumalarına katkıda bulunduklarını söyledi.

OYUNUN KONUSU

Eski Fotoğraflar oyununda, yaşlı bir bar kadınının geçmişe hüzünle,öfkeyle, zaman zaman özlemle bakışının hazin bir öyküsü canlandırıldı. Defalarca ödül almış oyunun yazarı Dinçer Sümer, aynı zamanda şiir, roman ve öyküleri ile tanınıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Necati Cumalı Dinçer Sümer Fürth Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title