Haberler

Nürnberg'de İlk Oyu Başkonsolos Kül Kullandı

Türkiye'de 16 Nisan Pazar günü yapılacak "Anayasa Değişikliği Halk Oylaması" için yurt dışındaki, seçmenler, Almanya'nın yanı sıra Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa ve İsviçre'deki oy kullanmaya başladılar. Nürnberg Başkonsolosluğu görev bölgesinde oy verme işlemi, "Krautheimerstraße 11, 90763-Fürth" adresindeki Grüne Halle'de başladı. Erken saatlerde sandık görevlileri, komisyon üyeleri ve müşahitler oy verme mahalline gelerek gerekli hazırlıkları yaptılar. Oylar ve zarfların mühürlenmesinden sonra, tutanak Başkonsolos Yavuz Kül ve Konsolos Gürol Baş tarafından imzalandı.

ALMAN BASINI BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Oy verme saati gelince, ilk oyu Başkonsolos Yavuz Kül kullandı .Gerek Türk, gerekse Alman yazılı ve görsel basını oylamaya büyük ilgili gösterdi. Alman TV'si Başkonsolos ile söyleşi yaptı.

HERŞEY NORMAL

Oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarının sorusunu cevaplayan Yavuz Kül, her şeyin normal seyrettiğini, güvenlik sorunu olmadığını söyledi. Oylama süresince, Başkonsolos Yavuz Kül, Konsolos Gürol Baş ve Muavin Konsolos Mesut Doğan sandık başında olacaklar.

65 BİN SEÇMEN VAR

Nürnberg görev bölgesinde 65 bin üzerinde seçmen var. Seçmenler hafta içi 4, hafta sonu 6 sandıkta oy kullanabilecekler. Oy verme saatleri ise 09-21.00 arasında olacak. - N

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avusturya Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title