Haberler

Nürnberg'de 9 Türk Sivil Kuruluşu, Darbe Girişimini ve Alman Basında Çıkan Haberleri Kınadı

Nürnberg'de 9 Türk sivil kuruluşu, darbe girişimini ve Alman basında çıkan haberleri kınadıTaner Tüzün Nürnberg ( DHA) - Kuzey Bavyera'da faaliyette bulunan MÜSİAD, TGMT, TİAD,UETD, İGMG, DİTİB, Elele Yardımlaşma, Türk Ocağı, FÜRTH Atatürkçüler Derneği olmak üzere 9 Türk sivil kuruluşu, başkanları, Nürnberg MÜİSAD derneğinde Türk ve Alman Basın mensuplarının hazır bulunduğu toplantıda bir araya gelerek,darbe girişimini ve Alman basınında çıkan asılsız haberleri kınadılar.

Nürnberg'de 9 Türk sivil kuruluşu, darbe girişimini ve Alman basında çıkan haberleri kınadı

Taner Tüzün Nürnberg ( DHA) - Kuzey Bavyera'da faaliyette bulunan MÜSİAD, TGMT, TİAD,UETD, İGMG, DİTİB, Elele Yardımlaşma, Türk Ocağı, FÜRTH Atatürkçüler Derneği olmak üzere 9 Türk sivil kuruluşu, başkanları, Nürnberg MÜİSAD derneğinde Türk ve Alman Basın mensuplarının hazır bulunduğu toplantıda bir araya gelerek,darbe girişimini ve Alman basınında çıkan asılsız haberleri kınadılar.

BAŞKONSLOS YAVUZ KÜL DE HAZIR BULUNDU

Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül' ün de hazır bulunduğu toplantının Maderatör lüğünü Bülent Bayraktar yaparken, Slaytlarla darbe gecesinden görüntüler ekrana getirildi. Darbe girişiminde hayatını kaybeden Nürnbergli Serhat Önde ile diğer şehitler için saygı duruşunda bulunuldu.

ALMAN BASINI KINANDI

Türk Sivil Kuruluşları adına bir bildiri okuyan Bülent Bayraktar şunları söyledi

Cuma gününden bugüne kadar Alman basınındaki çıkan tek taraflı ve doğruluğu teyit edilmeyen Türkiye'ye karşıtı haberlerin - örneğin kafa kesme, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın Almanya'ya iltica talebi, sadece İslami kesimin sokaklarda tepki gösterdiği gibi algı verilmesi, biz Almanya'da yaşayan Türk toplumunda büyük üzüntü yaratmaktadır. Münferit olayların genelleme yaparak tüm Almanya'da yaşayan insanlarımıza mal edilmemesini istirham ediyoruz. Tepkilerin sadece hukuk çerçevesi içerisinde kalmasını savunuyoruz. Alman basının Türkiye ile yaşanan sıkıntıların sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kimliğine indirgemesini, tepki verenlerin sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan yanlısı olarak lanse edilmesini doğru bulmuyoruz. Bu algı Alman kamuoyunda yanlış değerlendirilmeye sebep olabiliyor. Türkiye Cumhuriyeti, 79 milyon insandan oluşan ve çeşitli kurumlardan temsil edilen demokratik bir hukuk devletidir. Anti demokratik girişimde bulunanların hukuk çerçevesinde yargılanıp hakkettikleri cezayı alacaklarına inanıyoruz. Bu vesileyle Türkiye'mize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu tarz utanç verici darbe girişimlerinin artık kimsenin aklının ucundan bile geçemeyeceği bir demokratik kültürün dünyada herkes tarafından sahiplenilmesini temenni ediyoruz.

BAŞKONSOLOS KÜL DE KINADI

Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül, Alman basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak şunları söyledi

Bu kadar kısa süre içinde buraya gelerek, bizleri ve Başkonsolosluğumuz görev bölgesindeki Türk Toplumu'nu dinlemeyi seçtikleri için basının kıymetli mensuplarına da teşekkür ediyorum.-Bu kıymetli etkinliğe ev sahipliği yaptığı için Başkan Sayın Kadir Bozkurt'un şahsında tüm MÜSİAD-Kuzey Bavyera yetkililerine ve üyelerine ayrıca şükranlarımı sunuyorum.

Kıymetli Konuklar,

Malumunuz olduğu üzere, 15 Temmuz akşam saatlerinde, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere, ülkemizde ciddi bir hareketlilik yaşanmıştır. Bu hareketliliğin, TSK içinde yuvalanmış olan bir grup hainin darbe girişimi olduğu kısa süre içinde anlaşılmıştır. Meclisimiz, kurumlarımız, vatandaşlarımız ve hain darbe girişiminde yer almayan şerefli askerlerimiz bombalanmış, kurşunlanmıştır.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve bazı zırhlı birlik unsurlarının ağırlıklı olarak yer aldığı görülen darbe teşebbüsü, TSK emir ve komuta zinciri tarafından ilk andan itibaren reddedilmiştir. Emniyet teşkilatımız ve adli makamlarımız, gerekli önlemleri zamanlı bir şekilde alarak, darbe girişimini önlemiştir.

KÜL TÜRK MEDYASI, BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE DARBE TEŞEBBÜSÜNÜN ÖNÜNDE DURARAK, BÜYÜK BİR DEMOKRASİ DERSİ VERMİŞTİR

Halkımız, sokaklara çıkarak, darbeci çetenin tanklarının önünde durarak, bu darbe girişimine engel olmuştur. Türk medyası, birlik ve beraberlik içinde darbe teşebbüsünün önünde durarak, büyük bir demokrasi dersi vermiştir. Siyasi Partilerimizin tümü demokrasimize, milli iradeye ve bunu temsil eden TBMM'ye sahip çıkmıştır.

Meclisimiz, 16 Temmuz günü yapılan olağanüstü oturumunda demokrasiye sahip çıkan ve darbe girişimini telin eden güçlü bir bildiri yayınlamıştır. Maalesef, bu süreçte aralarında Nürnberg'li kardeşimiz Serhat Önder'in de bulunduğu 246 şehit verilmiştir. 1.400 civarında yaraımız vardır. Şehitlerimize, buradan bir kere daha Allahtan rahmet, yararlılara da acil şifalar diliyorum. Darbeye teşebbüs eden çetenin müstahak olduğu biçimde cezalandırılması yolunda gerekli adımlar hukuka uygun olarak atılmaktadır. Darbe kalkışmasını, liderliğini halen Amerika'da bulunan Fethullah Gülen isimli şahsın yaptığı Paralel Devlet YapılanmasıFETÖ terör örgütünün gerçekleştirdiği ortadadır. Hükümetimiz, bu örgütün terörist niteliğini ve Fethullah Gülen'in gerçek yüzünü dost ve müttefik ülkelere anlatmaya çalışmakta idi. Ancak, Almanya'da da oldukça aktif olduğu bilinen bu terör örgütüne ilişkin hassasiyetimiz, maalesef bugüne kadar yeterince anlaşılmamıştır. Dost ve müttefik ülkelerin, darbe teşebbüsü vesilesiyle gerçek yüzü bir kere daha ortaya çıkmış olan bu terör örgütüne yaklaşımının değişmesini ümit ediyoruz. Bu vesileyle, ülkemizdeki darbe teşebbüsüyle ilgili olarak genelde Almanya'daki, özelde de Başkonsolosluğumuz görev bölgesindeki basın-yayın organlarında çıkan haber ve yorumların önemli bir bölümünün hain darbe teşebbüsüne ilişkin gerçekleri layıkıyla yansıtmadığını düşündüğümü vurgulamak isterim. Uzun bir demokrasi geleneğine sahip olan dost ve müttefik Almanya'daki basın-yayın organlarının, Türk halkının birlik ve beraberlik içinde akamete uğrattığı kanlı terör eyleminin demokrasimize karşı bir darbe teşebbüsü olduğunu, demokratik seçimlerde halkın ezici oyuyla seçilen Sayın Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimize yönelik silahlı bir kalkışma olduğunu görmelerini ümit ediyorum. Unutulmamalıdır ki bu darbe girişimi başarılı olsaydı, büyük çabalarla bugünkü olgunluk seviyesine çıkardığımız demokrasimiz rafa kaldırılacaktı, binlerce insanımız hayatını kaybedecekti, temel hak ve hürriyetlerden ise hiçbir şekilde bahsedilemeyecekti. Ülkemizin, Halkımızın ve Demokrasimizin geleceğini büyük bir tehlike altına atan, ancak demokrasiye aşık Halkımızın yüce iradesiyle akamete uğrayan bu hain darbe girişimi hakkında yaptığımız bu bilgilendirme toplantısının basının kıymetli mensupları için faydalı olmasını ümit ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bavyera Almanya Elele Politika Güncel Haberler

title