Haberler

Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül Türkiye Hukuk Devletidir.

Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül Türkiye hukuk devletidir.

Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül Türkiye hukuk devletidir. Terörle mücadele anayasal çerçevesinde yapılıyor

-Nurnberg Belediye Başkan Yardımcısı Vogel'in Ankara'daki gelişmelerden endişe duyuyoruz sözlerine Başkonsolos yanıt verdi Türkiye'de terörle mücadele de alınan tüm önlemler Anayasal çerçevede yapılmaktadır

Taner Tüzün Nürnberg, 26 Mayıs (DHA) Nürnberg Ditip Derneği'nin 15. kez düzenlediği ve dört gün sürecek Kültür Şöleni büyük ilgi görüyor. Üç ayrı büyük çadırın haricinde dışarıda kurulun stantlar dolup taştı. Şölende bir konuşma yapan, Nürnberg Belediye Başkan Yardımcısı Christian Vogel, Dokunmazlıklar ve terörle mücadeleyi kastederek, Ankara'daki gelişmelerden endişe duyuyoruz dedi.

TÜRKİYE BİR HUKUK DEVLETİDİR

Başkonsolos Yavuz Kül, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çektikten sonra, Vogel'in sözlerine, Türkiye'de terörle mücadele de alınan tüm önlemler Anayasal çerçevede yapılmaktadır. Milletvekillerin dokunmazlıkların kaldırılması da aynı ölçüde değerlendirilmelidir. Alınan tüm önlemler, hukuk çerçevesindedir diye cevap verdi.

AÇILIŞ İSTİKLAL MARŞININ OKUNMASI İLE BAŞLADI

Kültür şöleninin açılışı İstiklal marşımızın ve Kur'an-ı Kerim'in okunması ile başladı. Serdar Türen'in takdim ettiği programda, Ditib Nürnberg Başkanı Hasan Aslan bir konuşma yaparak, etkinliklerin birlik ve beraberliğe katkı sağladığını söyledi.

Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen, Ditip Kuzey Bavyera Birliği Başkanı Erhan Çınar, Nürnberg Göç ve Uyum Konseyi Başkanı İlhan Postaloğlu da birer konuşma yaptılar. Postaloğlu, Madem bizi AB'ye almıyorsunuz, içişlerimize de karışmayın dedi.

KONSERLER VERİLDİ

Nürnberg Ditib' in kültür şöleninde, Samsun Radyosu korosu, Orhan Hakalmaz, Mustafa Cihat gibi isimler konser verdiler. Semaver eşliğinde sohbetler edildi. Türk yiyecekleri damak zevkine hitap etti.

Nürnberg Ditib Kültür şöleninde, Başkonsolos Yavuz Kül, Belediye ikinci Başkanı Christian vogel, Alman siyesiler, Çalışma Ataşesi Faruk Küçük, THY Nürnberg Müdürü Osman Nuri Hasırcı, MUSİAD Nürnberg Başkanı Kadir Bozkurt, UETD Kuzey Bavyera Başkanı Yılmaz Deliduman, Ditib Kuzey Bavyera Birlik Başkanı Erhan Çınar, Nürnberg Belediyesi Meclis üyesi Yasemin Yılmaz, Dergahspor Başkanı İbrahim Akbulut, Fürth Ditib Başkanı Refet Avcı gibi bir çok isim hazır bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erhan Çınar Bavyera Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title