Haberler

Nurettin Yıldız'ın Konferansı Tepkiler Üzerine İptal Edildi

Geçen yıl bir toplantıda küçük yaştaki çocukların evlilik yapabileceği yönündeki açıklamalarıyla tepkilere neden olan Nurettin Yıldız'ın Edirne'de konferans vereceği salon gelen tepkiler üzerine iptal edildi.

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesindeki bazı öğrencilerin Edirne'de konferans vermesi için davet ettiği Nurettin Yıldız için tutulan salondan da veto yedi. Nurettin Yıldız'ın konferans vermek için kente geleceğinin duyulmasının ardından Nar Kadınları Dayanışma Derneği, sosyal medya üzerinden Nurettin Yıldız'ın kente gelmemesi yönünde imza kampanyası başlattı. İmza kampanyasının iki binlerin üzerine çıkması üzerine ETSO yönetimi konferans için tahsis ettiği salonu iptal ettiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, "Çeşitli internet sitelerinde, çeşitli taraflarca oluşturulan ve sorumluluğu tarafımıza ait olmadığı halde kurumumuzu muhatap alan kampanya neticesinde, kamuoyunda oluşan hassasiyetten dolayı ETSO Yönetim Kurulu'nun 03 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında ilgili salon tahsisi iptal edilmiştir" denildi.

"NURETTİN YILDIZ'I EDİRNE'DE İSTEMİYORUZ"

Sosyal medyada 'Nurettin Yıldız'ı Edirne'de istemiyoruz' başlıklı paylaşımlar Edirne'de büyük yankı uyandırdı. Edirne'de yaşayan binlerce sosyal medya kullanıcısı bu paylaşımlara destek verdi. Öğrencilerin konferans için başka salon araştırdıkları öğrenilirken, konferansın Edirne'de yapılıp yapılmaması merak konusu oldu.

BAKAN DR. MÜEZZİNOĞLU DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Daha önce sivil toplum kuruluşlarının bir toplantısında Nurettin Yıldız yaptığı konuşmada küçük yaşta çocukların evlilik yapılabileceği yönündeki açıklamalarına karşı gazetecilerin Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'na sormasına ise Müezzinoğlu, "Bu Sağlık Bakanına bırakılacak bir cümle değil. Toplum dinamiklerinin bunu tükürükle boğması lazım. Böyle şey olmaz" şeklinde olmuştu. Bakan Müezzinoğlu, sonraki konuşmasında ise hedefinde Nurettin Yıldız olmadığını da açıklamıştı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trakya Üniversitesi Mehmet Müezzinoğlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title