Haberler

Nurdağı'nda "Umuda Bakan Gözler" Projesi

Nurdağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca (SYDV) hazırlanan "Umuda Bakan Gözler" projesiyle yaşlı ve hasta kişilere evde bakım hizmeti veriliyor.

Nurdağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca (SYDV) hazırlanan "Umuda Bakan Gözler" projesiyle yaşlı ve hasta kişilere evde bakım hizmeti veriliyor.

Kaymakam Seyfullah Ordueri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırlanan proje kapsamında ihtiyaç sahibi, kimsesiz ve zor şartlarda yaşayan hasta ve ileri yaştaki vatandaşlara evde bakım hizmeti verildiğini belirtti.

Birinci önceliklerinin yoksul, yaşlı ve bakıma muhtaç insanlar olduğunu ifade eden Ordueri, proje kapsamında eğitim almış kişilerin de istihdam edildiğini dile getirdi.

Çalışmayla vakfa kayıtlı ihtiyaç sahibi 15 kişiye hasta yaşlı bakım kursu verildiğini anımsatan Ordueri, şunları kaydetti:

"Kursiyerlerimizden üstün başarı sağlayan 5 kişi vakfımız bünyesinde tam zamanlı olarak istihdam edildi. Ayrıca bu sayıyı 10'a çıkarmayı düşünüyoruz. Projemizin sonuna yaklaştık ancak imkan dahilinde devam ettirmek istiyoruz."

Verilen hizmetten çok memnun olduklarını belirten 85 yaşındaki Hüsne Bahar ise, "Haftada bir gün evimize gelip genel temizliğimizi yapıp nevresimlerimizi değiştirip havlularımızı yeniliyorlar. Tırnaklarımızdan tutun saçlarımızın taranmasına kadar her türlü ihtiyacımızı görüyorlar. Biz çok memnunuz. Allah ta devletimizden ve onlardan memnun olsun" diye konuştu.

Muhabir: İzzet Mazı

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Nurdağı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title