Haberler

    Numan Kurtulmuş: "Türkiye Irak'tan Gelecek Bir Mülteci Akınına Hazırdır."

    Irak ordusunun ABD'nin de desteğiyle Musul operasyonuna başlaması mülteci yardım kuruluşlarını da harekete geçirdi.

    Irak ordusunun ABD'nin de desteğiyle Musul operasyonuna başlaması mülteci yardım kuruluşlarını da harekete geçirdi.

    Erbil şehrinin güneyindeki bir mülteci kampında hazırlıklara başlayan Norveç Mülteci Konseyi büyük bir mülteci dalgası beklediklerini dile getirdi:

    "Musul'dan gelebilecek kitlesel mülteci akınına hazırlanıyoruz. İlk haftalarda 200 bine yakın, toplamda ise Musul'u bir kaç ay içinde terk edebilecek 700 bin mülteci bekliyoruz. Yardım kuruluşları telaş halinde hazırlıklarını sürdürüyor ancak büyük çaptaki sığınmacı dalgalarını karşılamak çok zor bir görev."

    Halihazırda 3 milyon civarında Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye'ye bir kaç hafta içerisinde yüz binlerce Iraklının akın edebileceği belirtiliyor. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Musul'da yaşayan vatandaşların mülteci konumuna düşürülmemesi için operasyonunun düzgün yapılması gerektiğini söyledi:

    "Iraklıların sefil perişan halde gidebilecekleri tek yer Türkiye'dir. Türkiye buna hazırdır ama bu insanları bu duruma düşürmeyelim diye uluslararası camiya uyarıda bulunuyoruz. Onun için Musul operasyonunu düzgün bir şekilde yapalım istiyoruz."

    BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Musul'u terk edecek olan Iraklıların barınma ve yiyecek ihtiyacının karşılanması için 60 milyon dolarlık yardım çağrısında bulundu.

    Auteur:

    Tags:Gepost: 17 oktober 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Numan kurtulmuş Türkiye Musul Irak Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title