Haberler

Numan Kurtulmuş: İlk Turda Hükümet Çıkabilir, Erken Seçim Hesabı Yok

Güncelleme:

Numan Kurtulmuş, özel bir TV kanalında, "İlk turda koalisyon çıkabilir. Erken seçim hesabımız yok. Oy artması değil milletimiz önemli bizim için." dedi.

CNN Türk'te konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan flaş açıklamalarda bulundu.

Numan Kurtulmuş, ilk tur görüşmelerde koalisyon çıkabileceğini söyledi. Kurtulmuş, "Bizim ölye küçük hesaplarımı olmaz. Bizim için milletin refahı önemli. 2-3 puan oyumuz artar diye milletimizi riske atmayız." dedi.

ERDOĞAN'IN "TEKRAR SEÇİM" SÖZLERİ

Numan Kurtulmuş'a "Diyelim ki seçimlerden birinci çıkan parti bunu başaramadı, ikinci çıkan da hükümeti kuramadı... Böyle bir durumda, Anayasa gereği, tekrar sandığa gitmek kaçınılmaz olur. Ben buna 'erken seçim' değil, 'tekrar seçim' diyorum" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri soruldu.

Kurtulmuş, Erdoğan'ın neden 'erken' değil 'tekrar seçim' ifadesi kullandığını şöyle yorumladı:

"Sayın Cumhurbaşkanımız siyasi hayatı boyunca erken seçime karşı olmuş bir isim. Türkiye'nin erken seçimlerden çok zarar gördüğünü bilen bir isim olarak fikir olarak erken seçim fikrine hep karşı oldu."

İLK TURDA ÇIKABİLİR

Kurtulmuş "Koalisyonların ne şekilde oluşacağı partiler arasındaki diyaogla oluşabilir. Sayın Cumhurbaşkanımız ilk olarak Sayın Başbakanımıza görev verecektir" dedi. Kurtulmuş, Başbakan Davutoğlu'nun görüşmelerinde ilk turda koalisyon çıkabileceğini aktardı, şöyle devam etti: Çıkmazsa dünyanın sonu değil. Herkes bize diyor ki aman Türkiye'yi hükümetsiz bırakmayın. Bu tablodan bir şey çıkmazsa, cumhurbaşkanımızın söylediği yine dünyanın sonu değil. O zaman tekrar seçim. Sonuçta epey bir süreç var. Seçmen size bir uzlaşı mesajı verdiyse hiçbir partinin uzlaşmıyorum deme lüksü yoktur. Dolayısıyla buradan bir sonuç çıkar. Çıkmazsa dünyanın sonu değil"

"OY ORANI" SORUSU

Kurtulmuş, 'Erken seçim olsa Ak Parti daha çok oy alır mı?' sorusu üzerine şöyle yanıt verdi:

"Biz hiçbir zaman buradan 3-5 oy daha fazla alırız diye düşünmedik. Hatta bazı konuların risk olacağını bile bile üstüne gittik. Küçük hesaplar yaparsanız millet de sizi küçük hesapların partisi olarak görür. 30 Mart seçimleri o günkü atmosfer içinde, hesap yapıyor olsaydık. 7 Haziran'ın 1 yıl sonra geleceğini biliyorduk. 7 Haziran'ı bir yıl önce çekerdik. AK Parti yüzde 50'lerde çıkardı. AK Parti'nin böyle bir özelliği vardır. Asla bir kamuoyu araştırması yapalım, burada yüksek çıktık hadi seçime gidelim gibi bir hesap yapmayız."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Numan kurtulmuş Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (59)

abizer:

ya ulkede siyasetinde suyunu cikardilar bu firildak ne konusuyor kim bu adam ne tarafin canagi yagli gorse oyani donen tiplerden boyle siyasetciler oldukca ulke daha da ucuruma gidiyor

42
16
yanıtYanıtla
REEL:

DAVASINI SATAN LAFINI YIYEN ADAM, YARIN BIRGUN AKP YI DE SATAR VATANINIDA

43
9
yanıtYanıtla
17 00 gunaydın:

chp ve smetrılerı uyanmıslar gelmısler grup halında saat 17 00 ıtıbarıyle. genelde bu saatlerde gelırler boyle sayfalara. grup halınde yalan ve ıftıra yazarlar degısık adlarla, ıcı doldurulamayan ıftıralar.

15
31
yanıtYanıtla
REEL:

BU DEGILMIYDI İSRAILIN GEMISINDESINIZ DIYEN, DU DEGILMIYDI HARIN GIBI GELDILER KARUN GIBI OLDULAR

41
0
yanıtYanıtla
pexs:

Hdp varolduğu sürece, Hdp olduğu sürece, Hdp olduğu sürece; Sizi Tek Başına İktidar Yaptırmayacağız. Mahoyuda Başkan Yaptırmayacağız. Unut gülüm. Geçti O günler !

36
5
yanıtYanıtla
sabrın sonu selamettirmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

ben numan beyin bir an önce AKP nin başına geçmesini diliyorum.karakteri düzgün tam bir siyaset adamı. yolu açık olsun.

6
35
yanıtYanıtla
KAFAN İYİ HERHALDE....:

REFAH PARTİSİNİN, . . NİYE YOK OLUP GİTTİĞİ BELLİ. . . . . . . . . . . . . . AK PARTİ , . . . TEK BAŞINA İKTİDAR. . . . . . . . asla, CHP ile koalisyon istemeyiz. . . . . . . . . . . CHP demek , KAOS , KRİZ. . . . BELA , ÇAPULCULUK. . . . demek. . . . . . . . . . . . . . bundan sonra da uslanmazlar. . . . . bunu ispat için. . . . . . SANA , NOTERDEN BELGE Mİ GETİRELİM. . . . . . bunu, GEZİ başta olmak üzere. . . . . . . herzaman, her yerde ispat ettiler. . . . . . DAHA NE DİYORSUN. . . . ALKOL MÜ ALIYORSUN. . . . . en iyisi. . . . . ARINCI DA AL. . . . UÇ GİT SEN. .

35
5
yanıtYanıtla
alma:

NUMAN BEY HAYAL GÖRÜYORSUNUZ GÖNÜLDEN İSTİYOSUNUZDUR AMA BU İMKANSIZ BU SECİMDEN SONRADA ARTIK, BUNU BİR GÖRÜVERİN GÖZÜNÜZÜ KULAĞINIZI AÇIN.

33
5
yanıtYanıtla
RP NİN, NİYE TARİHTEN SİLİNDİĞİ, ORTADA.:

REFAH PARTİSİNİN, . . NİYE YOK OLUP GİTTİĞİ BELLİ. . . . . . . . . . . . . . AK PARTİ , . . . TEK BAŞINA İKTİDAR. . . . . . . . asla, CHP ile koalisyon istemeyiz. . . . . . . . . . . CHP demek , KAOS , KRİZ. . . . BELA , ÇAPULCULUK. . . . demek. . . . . . . . . . . . . . bundan sonra da uslanmazlar. . . . . bunu ispat için. . . . . . SANA , NOTERDEN BELGE Mİ GETİRELİM. . . . . . bunu, GEZİ başta olmak üzere. . . . . . . herzaman, her yerde ispat ettiler. . . . . . DAHA NE DİYORSUN. . . . ALKOL MÜ ALIYORSUN. . . . . en iyisi. . . . . ARINCI DA AL. . . . UÇ GİT SEN.

32
1
yanıtYanıtla
adilmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Akp nin diher partilerle arasındaki tek fark akp milleti gerisi yandaşlarını ırklarını idollerinin peşinden koşuyor bu millet aptaldehil belki aldanır ama sonunda herkese hak ettiğini verir.....

7
25
yanıtYanıtla
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title