Haberler

Numan Kurtulmuş: "Hdp Barajı Aşamazsa Türkiye'de Kıyamet Kopmaz"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, HDP'nin Doğu ve Güneydoğu halkını tehdit etmesinin asla kabul edilmeyeceğini belirterek, "HDP barajı aşamazsa Türkiye'de kıyamet kopmaz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu'da seçim çalışmalarını sürdürüyor. Miting ve programlardan fırsat buldukça vatandaş ve esnaf ziyaretlerinde bulunan Numan Kurtulmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, HDP'nin Doğu ve Güneydoğu halkını tehdit etmesini asla kabul edilmeyeceğini belirterek, "HDP'nin bölge insanına baskı ve tehditlerine en iyi cevabı verecek olanlar Kürt kardeşlerimizdir. Kürt kardeşlerimiz, bölge halkımız bu tehditlere sandıkta gerekli cevabı verir" diye konuştu.

"KENDİNİZE GÜVENİYORSANIZ BU TEHDİT NİYE?"

Demokrasilerde herkesin kendine uygun partiyi seçtiğini, çoğunluğun hangi partiyi seçerse onun iktidar olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, HDP'nin yanlış yolda olduğunu söyledi. Kurtulmuş, " Türkiye'de senelerdir demokrasinin yerleşmesi için çok mücadele verdik. Eski dönemlerde tek parti döneminde devlet tehdidi altında insanlar seçime gitti. 1946 yılında açık oy kapalı tasniflerle seçimler yapıldı. 1982 Anayasası neredeyse açık oy gizli tasniflerle yapıldı. O zaman devlet baskısına ne kadar karşı çıkıyorsa idiysek, o zaman tek parti uygulamalarına ne kadar karşı çıkıyor idiysek bugün HDP'nin de Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da vatandaşımız üzerinde bir baskı kurmasını, silahla terörle baskı kurmasını asla kabul etmeyiz. Siz o bölge insanının sizi tercih edeceğine inanıyorsanız niye tehdit ediyorsunuz. Niye insanları baskı altına alıyorsunuz. Niye insanları terörle şiddetle yıldırarak başka partilere oy vermemesini sağlamaya çalışıyorsunuz. 6-7 Eylül olaylarında 41 tane gencecik insan öldü. O olaylarda sokakları ateşe verenlere en büyük tepkiyi Doğu ve Güneydoğu Anadolu halkı verdi. Doğu ve Güneydoğu'da eğer halkı baskı altına almaya çalışırlarsa en büyük cevabı verecek olan da Kürk kardeşlerimizdir. Kürt kardeşlerimiz, bölge halkımız bu tehditlere sandıkta gerekli cevabı verir. Eğer insanlara tehdit ve şantaj varsa bu son derece yanlıştır. Asla kabul edilemez. En büyük zararı bölge halkına, Türkiye demokrasisine zarar verir" şeklinde konuştu.

"HDP BARAJI AŞAMAZSA KIYAMET KOPMAZ"

Numan Kurtulmuş, herkesin attığı adımlara dikkat etmesi gerektiğini de ifade ederek, "Herkes attığı adıma dikkat etsin. Huzur, barış ve özgürlük içerisinde demokratik standartları yüksek bir seçime gidelim. Halk kime oy veriyorsa başımın üzerine onu saygıyla karşılayalım" açıklamasında bulundu.

Kurtulmuş, HDP'nin barajı aşıp aşmaması konusunda ise şunları kaydetti: "Bu oyunun kurallarını biz koymadık. Karşı olmamıza rağmen maalesef barajlar Türkiye'de devam etti. Bugün baraja karşı olan, diyelim ki HDP. 30 Eylül 2013'te Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman Başbakanken 'Gelin dar bölge sistemi yapalım, barajı sıfırlayım' dedi. Bu teklife niçin olumlu bir cevap vermedi muhalefet partileri. Eğer 2013'te bunu yapsaydık şu anda barajın olmadığı seçimle gidecektik. Şimdi bir oyun oynanıyor. Bu oyunun kuralları belli, tahmini belli. Diyelim ki futbol oynuyorsunuz maçın 50. dakikasına gelmişsiniz. Takımlardan biri diyor ki ben artık bu futbol oyununu ayakla oynamayacağım, elle oynayacağım diyor. Böyle bir şey olmaz. Bunu yapacaklarına otursunlar gerçekten demokrasiye inandıklarını göstersinler. Gerçekten terörle aralarına büyük bir mesafe koyduklarını göstersinler. Gerçekten baskının, şantajın tehdit altında tutmanın demokrasiye aykırı olduğunu açıkça ifade etsinler. Sadece dar bir bölgenin partisi değil bütün Türkiye'nin partisi olduklarını göstersinler. Parlamentoya gelsinler halk oy veriyorsa iktidar olsunlar. HDP ya da başka bir parti barajı aşamazsa Türkiye'de kıyamet kopmaz" dedi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Numan kurtulmuş Türkiye Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title