Haberler

Numan Kurtulmuş Gençlik Fuarı'nın Açılış Törenine Katıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen 'Gençlik Fuarı', Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un katıldığı törenle açıldı. Filistinli gençlerin de yer aldığı törende gökyüzüne beyaz güvencin salınarak barışa dikkat çekildi.

Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen fuar 14-19 Mayıs tarihleri arasında ziyarete açık olacak. Gençleri kültür, sanat ve eğlence dolu etkinliklerde bir araya getirecek olan fuarın bugün düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirildi. Törene Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Filistinli gençler ve davetliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'yla başlayan tören Kamerunlu bir çocuğun Kuran-ı Kerim tilaveti ile sürdü. Ardından sahneye çıkan küçük çocukların sergilediği mehteran gösterisi beğeniye sunuldu.

"BİZİM MEDENİYETİMİZDE GÖNÜL HER İŞİN BAŞLANGICI"

Programın açılış töreninde konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Bu yıl çok güzel bir tema belirlenmiş, 'gönüllülük'. Bizim medeniyetimizde gönül her işin başlangıcı. Söylediğimizde içimizi ısıtan bir kelime gönül. Bizi kapsayan ve kuşatan bir kelime gönül. Gönülle yapılan her iş bereketlidir, gönül ile yapılan her işin sonunda Rabbimin rahmeti, bereketi bizimle beraberdir. Bugün burada çok güzel bir çalışma var. ve elbette bu çalışmada, gönüllülük esası üzerine kurulan bu çalışmada gençlerimiz dünyanın birçok yerinden gelerek burada tanışacaklar, kucaklaşacaklar ve iletişim kuracaklar" dedi.

"MÜJDELENMİŞ BİR ŞEHİRDEN DÜNYAYA MESAJLAR VERMEK İSTİYORUZ"

Ardından kürsüye davet edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Müjdelenmiş bir şehirden dünyaya mesajlar vermek istiyoruz. Diyoruz ki küçülen dünyada tüm insanların kaderleri birbirlerine bağlı. Özellikle böyle bir süreçte geçmiş kadim medeniyetimizin dünyaya bahşettiği, ortaya koyduğu o insana değer vermek, yaratılanı yaratandan ötürü sevme anlayışının tekrar dünyada hakim olmasını arzu etmekteyiz" diye konuştu.

"Maalesef 21. yüzyıla rağmen, teknolojik gelişmelere rağmen insanlığın ölmekte olduğunu, can çekişmekte olduğunu görmekteyiz" diyen Topbaş, "İhtiraslar, idealler insanlar üzerine kurulmuş ve maalesef insanlık dramatik bir tablo yaşamaktadır. İnsanlık bu dramatik tabloyu yaşarken bu yüzyılda yaşatılan dehşeti de yaşamaktayız. Maalesef hem yakın coğrafyamızda ve tüm dünyada tedavülden kalkmış ideolojilerle ve tahrif edilmiş inançlarla, dinlerle insanlar üzerinde bir takım manipülasyonlar yapılmaktadır" ifadesini kullandı.

"KUDÜS TÜM İNSANLIĞIN VE İNANÇ DÜNYASININ MERKEZİDİR"

Kudüs'ün tüm insanlık için bir inanç dünyası olduğuna dikkat çeken Topbaş, "Kudüs tüm insanlığın ve inanç dünyasının merkezidir. Kudüs peygamberler şehridir. Biz orada hizmetkar olmuşuz. Bin 500'lü yıllardan Kurtuluş Savaşı'na kadar o bölge bir medeniyet bölgesi olmuş, barış bölgesi olmuş. O bölgede herkes emin olarak yaşamıştır. 1. Dünya Savaşı'ndan sonra tekrar kaosa dönüşmüş. Ümit ediyorum ki dünyaya kan ve gözyaşı döktürenler o kanlar içerisinde boğulacaklardır. Zulümle abad olunmadığı tarihi bir gerçektir" diye konuştu.

"SADECE FİLİSTİN'DE DEĞİL DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA İNSANLIK BÜYÜK ACILAR ÇEKİYOR"

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bugün burada bu gençlik festivalinin, gençlik şöleninin Filistinli çocuklara, gençlere adanmış olması ayrı bir önem taşıyor. Filistin dünyanın en acılı bölgelerinden birisidir. Filistin dünyada bugün yaşanan küresel kaosların çok somut göstergelerinden birisidir. Sadece Filistin'de değil dünyanın dört bir yanında insanlık büyük acılar, büyük kahırlar çekiyor, büyük zulümlerle karşı karşıyadır. Bu kahırların, zulümlerin, acıların, eziyetlerin en fazla ezdiği, en fazla haksızlık yaptığı kitle ise hayata umutla bakması gereken gençlerimiz, evlatlarımdır" dedi.

Küresel barış sisteminden bahseden Kurtulmuş, "Dünyanın her yerinde savaşların, işgallerin, zulümlerin en fazla mağdur olduğu kitleyi sevgili gençler oluşturuyor. Dolayısıyla dünya gençlerine aydınlık yarınları vaat edebilmek için öncelikle üzerinde durmamız gereken sorun şudur; küresel bir barış sistemi kurulabilir mi? Kurulamaz mı? Evet kurulur ama dünyaya nereden baktığınız önemli. Dünyayı eğer siz hakim olduğunuz bölgelerdeki insanlara zulüm ederek, yer altı, yer üstü zenginliklerini sömürmek üzerine bir düzen kurarsanız dünyada bir barış düzeninin olması mümkün değildir. Ancak dünyada siz insanların hepsini, rengine, dinine, diline, meşrebine, medeniyetine bakmadan hazreti insan olarak görürseniz insanları yaradılışta eş ya da dinde kardeşiniz olarak görürseniz dünya barışı kurulabilir" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından barış için gökyüzüne beyaz güvercinler salındı. Ardından açılış kurdelesi kesilerek fuar ziyaretçilere açıldı. Kurtulmuş, törenin ardından stantları tek tek gezerek gençlerle sohbet edip hatıra resim çekindi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Numan kurtulmuş Kadir Topbaş Filistin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title