Haberler

Numan Kurtulmuş: Faillerin Bulunma Sürecinde Sona Yaklaşıldı

Güncelleme:

Hükümet sözcüsü Kurtulmuş, Ankara'daki saldırıyı düzenleyenlerin kimlikleri ve bunların mensup olduğu örgütleri öğrenmeye yakın olduklarını duyurdu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren canlı bombaların DNA testinin devam ettiğini belirterek, saldırıyı düzenleyenlerin kimlikleri ve bunların mensup olduğu örgütleri öğrenmeye yakın olduklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, İstanbul Conrad Otel'de düzenlenen 1. Asya ve Pasifik Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'ne katıldı.

Zirvenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Numan Kurtulmuş, Ankara'da yapılan canlı bomba saldırısıyla ilgili merak edilenleri yanıtladı.

"KİMLİKLERİN KİME AİT OLDUĞUNA DAİR SONUÇLARA YAKLAŞILDI"

Numan Kurtulmuş, canlı bombalarla ilgili DNA testinin yapıldığını belirterek, "Netleşmeyen hiç bir konuda resmi açıklama yapmayız. Çok yaklaşıldı hem kimlikler konusunda hem de kimliklerin ait olduğu örgütler konusunda. Devam eden DNA araştırmaları var. bunlar netleşince kamuoyuyla paylaşılacak" dedi.

"BÜTÜN DELİLLER TOPLANDI"

Olayla ilgili tüm delillerin toplandığını kaydeden Numan Kurtulmuş, "Gerçekten derin bir acıyı yaşıyoruz. Dolayısıyla bu acıyı nasıl hafifletiriz diye herkes bir takım tekliflerde bulunacak. Olayla ilgili bütün deliller toplandı" diye konuştu.

"ÇOK KISA SÜRE İÇİNDE BİTECEK"

Kurtulmuş, Ankara Valisi ve Ankara Emniyet Müdürüyle ilgili kamuoyunda görevden alınması yönünde yapılan açıklamalarla ilgili "Olay olduğu andan itibaren bütün süreçleri takip etmek, en ufak bir ihmal hatayı ortaya çıkarmak için müfettişler görevlendirildi. Bir değerlendirme ortaya çıkacak. Şu anda bu değerlendirme ortaya çıkmadan herhangi biri için görevden alınsın demek en azından haksızlıktır diye düşünüyorum. Çok kısa süre içerisinde bitecek. Bir şeye kesin karar vermek için kesin deliller üzerinden konuşulması lazım" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Numan kurtulmuş İstanbul Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

açık gurus:

Merhaba değerli yoldaşlar bu katliam hepimize yapılmıştır..batmana altı tane şehit geldi ve yollar Diyarbakırdan batmana kadar insan seli vardı ve hepsi devleti suçluyor ve devlet suçludur çünkü devletin ihmali var devlet yapmamış bile devletin ihmali varsa devlet yapmıştır demektir bu bu kadar kısa ve et tir ..

34
47
yanıtYanıtla
batmanlı ahmet:

herkes öğrenmiş oldu artık suruçtaki caninin abisisir biri diğeri yine Adıyamanlı beyinsiz kara bir cahil heriftir hani bir ara Adıyaman belediye başkanı demişti ya Adıyamanlılar vatanına aşıklar diye al işte vatanına aşık bir ış''it çi iblis daha

38
9
yanıtYanıtla
muz cumhuriyeti:

bir gün gelecek ışid bunları vuracak o vakit anlarlar bunların barbar ordusu olduğunu

13
7
yanıtYanıtla
HakanMobil-ANDROID:

Katil Hdpkk!

3
3
yanıtYanıtla
SEÇİM KATLİAMI!:

Katil her zaman kan döken dökmeye alışmış, kendine bunu iş edinmiş , PKK veya taşeronları sol örgütler!

3
1
yanıtYanıtla
Katil Göz Önünde:

Boşuna kiralık örgüt, Deaşın üstüne atmayın! Seçim yatırımı için katliam yapıldığını dünya alem biliyor. Diyarbakır ve suruçta gördük, seçimde etkili olduğu görülünce yeniden denendi. 13 gün önce pkk elebaşı karayılan katliamları büyük şehirlere taşıyacağını söyledi. Daha ne desin benmi yaptım desin! bu kadar tepkiden sonra.

4
0
yanıtYanıtla
KATİL GÖZÜNÜZÜN ÖNÜNDE:

Boşuna kiralık örgüt, Deaşın üstüne atmayın! Seçim yatırımı için katliam yapıldığını dünya alem biliyor. Diyarbakır ve suruçta gördük, seçimde etkili olduğu görülünce yeniden denendi. 13 gün önce pkk elebaşı karayılan katliamları büyük şehirlere taşıyacağını söyledi.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title