Haberler

Numan Kurtulmuş Çocuklarla Birlikte Barış Ekmeği Yaptı

Haber-Kamera Enver ALAS İstanbul DHA Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü nedeniyle savaşa katılan 12 ülkeden Türkiye'ye gelen çocuklarla birlikte 'Barış Ekmeği' yaptı.

Haber-Kamera Enver ALAS İstanbul DHA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü nedeniyle savaşa katılan 12 ülkeden Türkiye'ye gelen çocuklarla birlikte 'Barış Ekmeği' yaptı.

Numan Kurtulmuş, Esenler Belediyesi tarafından Kadir Topbaş Kültür Merkezi'nde düzenlenen 6. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'ne katıldı. Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı nedeniyle bu yıl 'Çanakkale şehitlerinin torunlarıyla barış ekmeğini Esenler'de pişiriyoruz' sloganıyla gerçekleşen festivalde, aralarında Arnavutluk, Bulgaristan, Makedonya ve Suriye gibi ülkelerin yer aldığı 12 ülkeden 100 çocuk misafir edildi.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun evsahipliğinde gerçekleşen festivalde konuşan Numan Kurtulmuş, Festivalin bu sene barış konsepti üzerine gerçekleştirilmesi ve 1. Dünya Savaşı'nın 100. yıldönümünde dünyaya yeniden barışı hatırlatacak olması çok sevindiricidir dedi.

1. Dünya Savaşı'nda en büyük zararı görmüş ülkelerden biri biziz diyen Kurtulmuş, Bu ülkede 1. Dünya Savaşı sonrasında ortaya çıkan yeni paylaşım mücadelesinden maalesef nasibini almış bir ülkeyiz. Savaş birçok imparatorlukların dağılmasına vesile oldu. Savaş, Osmanlı İmparatorluğu'nun dağılmasıyla kalmadı, Kurtuluş Savaşı mücadelesi öncesinde de bu memleketi tamamen yok etmek, Anadolu ve Trakya topraklarına sıkışmış olan daracık alana dahi müsaade etmemek için sömürgeci devletlerle karşı karşıya kaldık. İşte Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı sırasındaki destansı mücadele, bu yağmacılara karşı çok önemli bir cevap olmuştur diye konuştu.

Her zaman barışın dilini egemen kılmaya devam edeceklerini söyleyen Kurtulmuş, Dünyanın farklı yerlerinde 1. Dünya Savaşı bahane edilerek o savaş lordlarının ortaya koymuş olduğu, o labirentler arasındaki o kirli olayları bir kere daha temcit pilavı gibi ortaya koyarak birileri 24 Nisan'ı barışın yıldönümü değil, savaşın ve acıların hatırlatıldığı bir yıldönümü haline getirmeye çalışabilir. Dünyanın başka yerlerinde böyle toplantılar olabilir. Ama biz, 23 ve 24 Nisan'da sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, dünya liderlerinin katılımıyla Barış Zirvesi'ni yapacağız. 24 Nisan'da Çanakkale'de dünya liderleriyle birlikte barışın türkülerini hep birlikte söyleyeceğiz dedi.

Etkinliğin sonunda, Numan Kurtulmuş, misafir çocuklarla birlikte 'Barış Ekmeği' yaptı. Kurtulmuş, çocuklarla birlikte, 12 ülkeden getirilen un, maya ve suyun karıştırılmasıyla elde edilen hamurdan yapılarak pişirilen ekmeği yedi.

Pişirilen ekmek, dünyanın barışa doyması için postayla dünya liderlerine de gönderildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Zaferi Numan kurtulmuş İstanbul Esenler Politika Güncel Haberler

title