Haberler

Numan Kurtulmuş: Birer Birer Ölmeleri Tesadüf Değil

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, karanlık ellerin Türkiye'nin yerli projelerini yapmasını engellediğini söyleyerek, "Aselsan mühendislerinin genç yaşta birer birer ölmeleri herhalde tesadüf değildir" dedi

Kurtulmuş, Aselsan ölümlerine açıklık getirdi. Düzce Üniversitesi'nin Akademik Yıl Açılış törenine Kurtulmuş'un yannıda Vali Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Aslan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de katıldı.

"FETÖ OLAYLARIN BİR PARÇASI"

Törende konuşan Kurtulmuş, 15 Temmuz olayının pazılın parçalarından sadece bir tanesi olduğunu belirterek, "FETÖ eşkiya çetesi bölgemizdeki ve ülkemizdeki olayların bir parçasıdır.

"BÜYÜK RESMİ NET ŞEKİLDE ORTYA KOYMALIYIZ"

Cizre'de, Sur'da, Silopi'de sokaklara çukurlar kazarak onların içerisine konulan bombalar sadece resmin bir parçasıdır. IŞİD'in Ortadoğu coğrafyasını kana bulaması, bugün Halep'te insanlık dramının yaşanması, Haşdi Şabi'den, PYD'nin, terör örgütlerinin Suriye ve Irak topraklarında cirit atıyor olması büyük resimdeki pazılın parçalarından sadece bir tanesi. Büyük resimin adını çok net şekilde koymalıyız" dedi.

"TENEKEDEN ARABALARI BU MEMLEKETE SATTIRDILAR"

Karanlık ellerin Türkiye'nin yerli projelerini engellediğini ifade eden Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Rahmetli Nuri Demirağ 1940'lı yılların sonunda neredeyse yüzde 100 yerli Türk uçağını imal etti. Avrupa ülkelerine satacak noktaya geldi. Hürkuş, şu an aynı isimle uçak yapıyoruz. Bu uçak satılma noktasına geldi ve bir karanlık el Nuri Demirağ'ın fabrikasını kapattı. Tenekeden arabaları, yabancı lisanslarla bu memlekette sattırdılar.

"ASELSAN MÜHENDİSLERİNİN BİRER BİRER ÖLMELERİ TESADÜF DEĞİLDİR"

Çünkü kendi uçağını yapan bir Türkiye, kendi arabasını yapan bir Türkiye, kendi savaş uçağını yapan bir Türkiye, kendi tankını yapan bir Türkiye, güçlü bir Türkiye olarak oynanan bu oyunlara izin vermezdi de ondan bunu yaptılar. Aselsan mühendislerinin genç yaşta birer birer ölmeleri herhalde tesadüf değildir. Bütün bunlara baktığımız zaman isterler ki Türkiye bir tane piyade tüfeği almak için elin gavurunun kapısında diz çöküp beklesin. Türkiye böyle bir ülke değildir. Türkiye böyle bir ülke olmayacaktır."

"KARARLILIKLA YOLA DEVAM EDİYORUZ"

'Teknoloji transferi' adı altında elin oğlunun kendi ellerinde dökülen beşinci sınıf teknolojileri matah bir şeymiş gibi kabul eden Türkiye'nin geride kaldığını ifade eden Kurtulmuş, "O devirler geride kaldı. Onlar eski Türkiye'nin karanlık labirentlerinde kalmış karanlık sayfalardır. Şimdi inaçla, kararlılıkla yola devam ediyoruz. Türkiye kendi uçağını yapar hale geldi. Tankını, silahını yapar hale geldi. Türkiye zırh teknolojisinde dünyanın ikinci ülkesi oldu. 15 Temmuz'da ne oldu, işte cevabı buradadır. Bunları yapan bir ülke olmamamız için 15 Temmuz'da satılık eşkiyaların eline bu milletin paralarıyla alınan silahlar verildi ve maalesef onlara sahne almaları söylendi. Milletimiz buna izin vermedi" dedi.Kurtulmuş, üniversitedeki açılıştan sonra AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Düzce Üniversitesi AK Parti Aselsan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title