Haberler

    Nükleere Sahip Bir İran Nükleeri Olmayandan Daha Korkuludur

    Albright Stonebridge Grubu'nun eşbaşkanı, Bill Clinton döneminin eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Sandy Berger ile bir araya geldik.

    Albright Stonebridge Grubu'nun eşbaşkanı, Bill Clinton döneminin eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Sandy Berger ile bir araya geldik. Kendisi İran nükleer anlaşmasının güçlü ve aktif bir savunucusu. Berger, anlaşmanın Kongre'de oylanmasına günler kala euronews'in sorularını yanıtladı.

    euronews:

    "P5+1 ülkelerinin hiçbirinde İran nükleer anlaşmasının taraftarları ve karşıtları arasında Amerika'daki gibi bir bilek güreşi yaşanmıyor. Bunun sebebi nedir? İsrail'in etkisi mi yoksa Cumhuriyetçi Kongre'nin Obama karşıtlığının bir göstergesi mi?"

    Sandy Berger:

    "Tabii ki burada partizanlık faktörü var. Fakat Bizim İran'la Avrupa'dan daha farklı bir geçmişimiz var. İran Şah'ı ile 50'lerde 60'larda çok yakın ilişkilerimiz oldu. Sonra 1979 İran Devrimi ve Amerikalıların rehin alınması krizi. Amerikan toplumu 440 gün boyunca bu olaya kilitlendi ve bunun büyük bir travma etkisi oldu. Amerikan bilinci üzerinde çok kavurucu bir etki yarattı. Yani İran, Amerikalıların gözünde olağan şüpheli."

    "Ben

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 04 Eylül 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Amerika Birleşik Devletleri Bill Clinton İran Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title